Моззартов мјесец хуманости - помоћ малишанима Дома „Рада Врањешевић“

Током мјесеца хуманости из недобитног фонда у акцији „Хуманитарни тикет“ прикупљено је 2.900 марака, а компанија Моззарт је тај износ упутила на адресе двије установе које се брину о најмлађима. Прва донација стигла је у Дом за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” у Бањалуци.

Република Српска 28.01.2021 | 15:37
Моззартов мјесец хуманости - помоћ малишанима Дома „Рада Врањешевић“

-Ово није први пут да нам компанија Моззарт помаже, то је већ постала традиција. Ми смо сада једна велика породица и донација од 1.450 КМ ће нам много значити због великих трошкова које имамо бринући се о 76 дјеце у нашој установи - каже Владимир Кајкут, директор Дома за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић”.

Он додаје да им имају подршку надлежних, али им је свака додатна помоћ добродошла како би дјеци без родитељског старања омогућили што боље услове. Новац који су добили од Моззарта биће усмјерен на основне потребе најмлађих у оквиру домских јаслица, вртића и редовних васпитних група.

-Драго нам је што је донација стигла у праве руке. Мотив нам је био да руководству Дома помогнемо да малишанима без родитељског старања дане боравка у установи учине што љепшим- каже менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт, Марија Раниловић.

Друга донација, у склопу Моззартове акције “Мјесец хуманости”, наредних дана биће упућена приједорском Дому за мушку дјецу и омладину ометену у развоју. Током “Мјесеца хуманости” укупан фонд за хуманитарне сврхе био је појачан јер је улог, који је ова компанија донирала племенитим кладиоцима умјесто стандардних 50, био 100 марака и уједно је био загарантовани добитак.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар