Njemačka razmatra dalje ograničenje putovanja

Njemačka razmatra dalje uvođenje organičenja putovanja i dramatično smanjenje vazdušnog saobraćaja zbog zabrinutosti oko novih mutacija virusa korona, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Svijet 27.01.2021 | 22:57
Njemačka razmatra dalje ograničenje putovanja

Prema njegovim riječima, Ministarstvo razgovara sa njemačkom vladom o ukidanju svih putovanja koja nisu neophodna, prenosi CNN.

"Prijetnja koju predstavljaju brojne mutacije virusa zahtijeva dramatične mjere. To uključuje značajno strožije granične kontrole, posebno prema područjima visokog rizika, ali i smanjenje vazdušnog saobraćaja ka Njemačkoj na skoro nula, kao što to trenutno radi Izrael, kako bi spriječio ulazak mutacija virusa u zemlju", objasnio je Zehofer.

Dodao je da građani očekuju da budu na najboji mogući način zaštićeni od eksplozije u broju inficiranih.

Zehofer je rekao da će odluka biti razmatrana na nacionalnom nivou, ako zadovoljavajuće mjere ne budu donijete na nivou EU.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

CH

27.01.2021 22:20

Juče je jedan od najboljih doktora epidemiologa izjavio, da je Njemačka na dobrom putu da uništi ekonomiju koju je stvarala 70 godina. Sve je rečeno o virusu....

ODGOVORITE
Name

Gradjanski rat se ceka!

28.01.2021 05:36

To je cilj!

Name

Marko V.

28.01.2021 05:47

Definitivno ovo je veliki pad industrije .. Postoji mogucnost da se zatvori sve 4 do 8 nedejla i to je jedan od prijedloga .. Kako je do sad bilo sve sto su pricali u kracem perijodu se ostvarilo.. Samimim unistavanjem svoje industrije ... Sta se krije iza svega ovoga.. To bi izgledalo onda ovako. Sve bi zemlje u regijonu bile ugusene Nijemci upravljaju evropskom ekonomijom. Da bi nas Njemacka poslije toga pomagala na sve oblike zaduzenja uzimanje prirodnih resursa itd.. Od prilike tako se radi u demokratiji ... Prvo te ubijem pa te poslije spasavam ..

ODGOVORITE
Name

RE;Marko V.

28.01.2021 11:23

Možemo mi da razmišljamo i pričamo kako hoćemo Njemacka je evropska ekonomska sila ako oni odlučuju i traže rijesenja za svoje građane oni su njima tj.gradanima i odgovorni znaci kratko jasno prilagodite se našim (Njemačkim ) uslovima ili tražite za vas prihvatljivija i bolja rijesenja na taj način razmišljaju Njemacke vlasti.

Name

Maxo

28.01.2021 06:15

Njemacka je vec to uradila samo se sa kreditima zataskava , 70% Radnika vec Direktno ili Indirektno placa drzava. Kad se Probude zakljuci ce da su dostigli nivo Africkih zemalja.

ODGOVORITE