Zaštita građana i njihove imovine je prioritet

- Svjedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva - kazao je Petrović, dodajući da treba sve učiniti da se zaštite građani i njihova imovina.

Republika Srpska 22.01.2021 | 15:08
Zaštita građana i njihove imovine je prioritet

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović učestvovao je na obuci koju je organizovala Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, a čiji je cilj upoznavanje komandanata lokalnih kriznih štabova sa sistemom zaštite i spašavanja Republike Srpske.

Obuka je organizovana za gradonačelnike i načelnike opština Područnog odjeljenja Bijeljina, koje obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u RUCZ Dragiša Tešanović bio je jedan od predavača na današnjoj obuci i upoznao je učesnike sa procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i sa komunikacijom u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

- Procijenili smo da je vrijeme nakon nedavno održanih lokalnih izbora i imenovanja gradonačelnika i predsednika opština pravi trenutak da ih upoznamo sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima. Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose – naglasio je Tešanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je učešće u ovoj obuci važno za njega i gradsku upravu.

- Svjedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva. Nadam se da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da odgovorimo izazovima, a mi ćemo i u budućnosti činiti sve da zaštitimo naše građane i imovinu – zaključio je Petrović.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pogledajte

22.01.2021 14:59

Pogledajte vi sad ovu fotografiju doktor Petrović je ponio svesku da zapiše sve što može biti značajno.A snsdov Mićo Kraljević ili Mićo kidnaper sjedi kao kloc.Takvi su svi iz crvene sekte.

ODGOVORITE
Name

Re Pogledajte

23.01.2021 07:33

Eh, sta ce papir i olovka nekome ko je nepismen. Nije on na poziciji da nesto nauci i uradi vec da nakupi sto vise dok moze, koga briga za pisanje. Na sta smo spali, za plakanje je.

Name

Tadivoje

22.01.2021 18:26

Svaka cast novom gradonačelniku.

ODGOVORITE
Name

Q

23.01.2021 21:27

Pa lijepo!Da se ne ponove poplave, a i ako se ponove da nam se kaze, ko nas poplavi i ZASTO SIRENE ZACUTASE!!!Nismo zaboravili mi sto smo nadrljali!!!

ODGOVORITE