Bez struje dvadesetak sokolačkih sela

Od sinoć deset sokolačkih sela nema struju zbog kvara na dijelu dalekovoda "Kaljina", a na drugom kraku ovog dalekovoda još 10 sela je bez električne energije zbog planskog isključenja, rečeno je Srni u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac.

Republika Srpska 18.01.2021 | 09:35
Bez struje dvadesetak sokolačkih sela

Upravnik Radne jedinice Srđan Knežević rekao je da ekipe na terenu rade na otkljanjanju kvara od Kaljine prema selu Bare, a da će planirano isključenje za sela koja su danas isključena trajati od osam do 15 časova.

Prema njegovimi riječima, zbog kvara na ovom dalekovodu žitelji deset sela su bez struje od sinoć u 20 časova.

Knežević je naglasio da su počeli radovi na prokresu trase oko drugog kraka 10-kilovoltnog dalekovoda "Kaljina" od Zagrađa prema Išerić brdu i Drapnićima.

Prokres trase na tom dijelu dalekovoda radiće se danas i sutra u saradnji elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac i sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija".

Elektrodistributivna Radna jedinica Sokolac djeluje u okviru "Elektrodistribucije" Pale.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Masala

18.01.2021 09:46

E bas me cudi ,jer kad vidim one drvene iskrivljene stubove,bas moćno izgledaju !!!Prodati jedno službeno auto dir.distribucije i podpulcati postojece stubove ??

ODGOVORITE
Name

Kihot

18.01.2021 12:49

Pa da. Umjesto što se preko ljeta peku prasici i jagnjici, trebalo je obići i popraviti žice i stubove. A sad kukaju kako ne mogu priči od snijega. Idioti iz ekeektrodistribucije.

ODGOVORITE