Bijeljina ima dobru šansu za veća strana ulaganja

- Кoncept Bijeljine kao grada budućnosti ima veliki potencijal, a važno je da shvatimo da se ovaj grad i njegov gradonačelnik bave istim temama kao i gradonačelnici gradova u Njemačkoj, što je prilika da učimo jedni od drugih, ali i da sarađujemo, kazao je direktor njemačke fondacije "Konrad Adenauer" u BiH Sven Petke.

Republika Srpska 13.01.2021 | 18:26
Bijeljina ima dobru šansu za veća strana ulaganja

On je rekao da je pred gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem zanimljiv period, kao i pred stanovnicima ovog grada.

"Ja sam danas imao priliku da saslušam nove planove i programe koje je gradonačelnik osmislio sa svojim timom", kazao je Petke, koji je čestitao Petroviću i njegovom timu na, kako je rekao, sjajnom izbornom rezultatu.

On je rekao da će u narednom periodu ova njemačka fondacija da pomogne u ostvarivanja korisnih ekonomsko-finansijskih kontakata i dovođenja stranih investitora u Bijeljinu.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je kazao da će već na narednom sastanku biti konkretizovani modeli saradnje, sa ciljem izgradnje efikasnijeg društvenog i političkog sistema.

- Gospodin Petke me je uvjerio da fondacija na čijem je čelu podržava nova mlada lica na političkoj sceni u BiH, te da se nakon što pandemija virusa korona bude zaustavljena, možemo vratiti čvršćoj saradnji, izgradnji Bijeljine na temeljima vladavine prava, dovođenju investitora i novim zapošljavanjima – istakao je Petrović.

BN TV 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kiki

13.01.2021 18:49

Sanse za veca ulaganja su joj odlicne...ko sanse teleta kod mesara.

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2021 20:34

Šanse teleta su 50-50,a stranih ulaganja.................

Name

Konrad Adenauer

13.01.2021 21:50

Te fondacije su tu da djeluju politicki, ali ne bas uvijek korektno prema tzv. zemljama u razvoju. I pored, mozda dobrog savjetovanja grada tj. gradonacelnika, ipak samo pazljivo i sa distance sa njima....

ODGOVORITE
Name

Galeb

14.01.2021 05:13

Ima Samo kad napravis zatvor 5000 kriminalaca, zatvoris da nikada vise nebudu Na slobodi i tada pocinili investicije do tada Niko normalan nece dati centa kriminalcima U ruke ni uloziti u bijeljinu

ODGOVORITE