Бијељина има добру шансу за већа страна улагања

- Концепт Бијељине као града будућности има велики потенцијал, а важно је да схватимо да се овај град и његов градоначелник баве истим темама као и градоначелници градова у Њемачкој, што је прилика да учимо једни од других, али и да сарађујемо, казао је директор њемачке фондације "Конрад Аденауер" у БиХ Свен Петке.

Република Српска 13.01.2021 | 18:26
Бијељина има добру шансу за већа страна улагања

Он је рекао да је пред градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем занимљив период, као и пред становницима овог града.

"Ја сам данас имао прилику да саслушам нове планове и програме које је градоначелник осмислио са својим тимом", казао је Петке, који је честитао Петровићу и његовом тиму на, како је рекао, сјајном изборном резултату.

Он је рекао да ће у наредном периоду ова њемачка фондација да помогне у остваривања корисних економско-финансијских контаката и довођења страних инвеститора у Бијељину.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је казао да ће већ на наредном састанку бити конкретизовани модели сарадње, са циљем изградње ефикаснијег друштвеног и политичког система.

- Господин Петке ме је увјерио да фондација на чијем је челу подржава нова млада лица на политичкој сцени у БиХ, те да се након што пандемија вируса корона буде заустављена, можемо вратити чвршћој сарадњи, изградњи Бијељине на темељима владавине права, довођењу инвеститора и новим запошљавањима – истакао је Петровић.

БН ТВ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кики

13.01.2021 17:49

Сансе за веца улагања су јој одлицне...ко сансе телета код месара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2021 19:34

Шансе телета су 50-50,а страних улагања.................

Name

Конрад Аденауер

13.01.2021 20:50

Те фондације су ту да дјелују политицки, али не бас увијек коректно према тзв. земљама у развоју. И поред, мозда доброг савјетовања града тј. градонацелника, ипак само пазљиво и са дистанце са њима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

14.01.2021 04:13

Има Само кад направис затвор 5000 криминалаца, затворис да никада висе небуду На слободи и тада поцинили инвестиције до тада Нико нормалан неце дати цента криминалцима У руке ни улозити у бијељину

ОДГОВОРИТЕ