Bjelogrlić i Biković u svađi zbog serije Južni vetar!

Odnos između dvojice glumaca odavno je već zahladneo, više ne komuniciraju i ne rade na zajedničkim projektima, a od javnosti kriju razlog raskida saradnje.

Zabava 10.01.2021 | 12:15
Bjelogrlić i Biković u svađi zbog serije Južni vetar!

Dragan Bjelogrlić nije deo „Južnog vetra“ zbog svađe s Milošem Bikovićem, saznaje Kurir.

 

Poslovna saradnja između njih zbog toga je raskinuta, a neko vreme među njima bili su veoma zahladili i prijateljski odnosi. Miloš je želeo da čovek, koji mu je dao prvu glavnu ulogu u filmu „Montevideo, bog te video“, bude nakon filma deo i popularne serije, ali je Bjela nekoliko puta prekršio dogovore s rediteljem Milošem Avramovićem i s Bikovićem kao jednim od producenata. Draganu nije odgovarao kalendar snimanja, pa je nekoliko puta morao da bude promenjen njegov raspored, što je samoj ekipi i Bikoviću kasnije pravilo veliki problem zbog obaveza u Rusiji.

 

Bez teških reči

 

Prema rečima našeg izvora, reditelj je prvo prihvatio te uslove, ali se na kraju sve završilo svađom. Bjelogrliću je tada važnija bila jedna druga serija, gde je igrao glavnu ulogu, pa je odlučeno da se snimanje „Južnog vetra“ prilagodi njemu kao epizodnoj ulozi, što nije praksa nigde u svetu. Sukob je nastao kad je pred samo snimanje Bjela zatražio izmenu scenarija, što Avramović, navodno, nije prihvatio. Biković je u toj svađi morao da stane na stranu svog saradnika, pa je podržao njegovu odluku da glumca, koji je u prvom delu filma odigrao Cara, zameni drugim kolegom, navodi za Kurir jedan od učesnika samog snimanja serije.

 

Prvi predlog za ulogu Cara bio je Žarko Laušević, a na kraju, izbor je pao na Predraga Mikija Manojlovića. Reditelj je najavio saradnju s Laušem, ali do nje nije došlo, pa je Miki ušao u seriju pred samo snimanje.

 

Nisu uživo pale teške reči, navodi drugi saradnik na „Južnom vetru“. On objašnjava da se sve završeno razmenom nekoliko poruka. Niko nije želeo da popusti. Bjelogrlić je na drugačiji način video kako treba da se razvija njegov lik i kako da izgleda sama serija nakon filma, što je bio razlog da tada prekine poslovnu saradnju sa Avramovićem i Bikovićem. Mladi glumac zbog drugih obaveza nije mogao da čeka da se snimanje ponovo odloži.

Šturi odgovori

 

Za komentar povodom naših saznanja pozvali smo Dragana Bjelogrlića i Miloša Bikovića.

 

- Nisam se zakačio ni s Milošem Bikovićem, a ni s Milošem Avramovićem. Prosto nam se nisu poklopili termini. To je jedna velika glupost, mojih komentara nema - napisao nam je Bjelogrlić u SMS poruci.

 

Miloš Biković bio je još šturiji u svom odgovoru.

 

- Nisam u svađi s Bjelom. Snimanje „Južnog vetra“ bilo je pre dve godine i nismo tada smeli da pomeramo datum snimanja - poručuje Biković.

 

Reditelj Miloš Avramović ranije je već objasnio šta je razlog odsustva Dragana Bjelogrlića iz „Južnog vetra“.

 

- Snimanje druge sezone Bjelinih „Senki“ se odužilo i preklopilo s našim snimanjem, morao sam da mu se zahvalim i da ga zamenim. Nisam mogao da pomeram više zbog drugih glumaca i njihovih zakazanih projekata, žao mi je što sam morao da rasturim ekipu - objasnio je Avramović za Mondo.

 

Teza o razlogu prekida saradnje koju iznose Avramović i Bjelogrlić nije logična iz samo jednog razloga. Naime, kako je moguće da direktor fotografije na obe serije Ivan Kostić stigne nakon „Senki“ na „Južni vetar“, a Bjela ne može da odvoji nekoliko dana da snimi svoje scene. Da nije bilo nekog nesporazuma, naravno da bi to uspeo.

Izvor: Kurir.rs Foto: printscreen

 

 

 

 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar