Prijedor: Majka i sin ostali bez krova nad glavom

Usljed neispravnih elektroinstalacija, u prijedorskom naselju Gornji Jelovac u potpunosti je izgorjela kuća porodice Macura.

Republika Srpska 04.01.2021 | 16:38
Prijedor: Majka i sin ostali bez krova nad glavom

Kuća Mlađe Macure izgorjela je u prijedorskom selu Gornji Jelovac, gdje je živio sa majkom. Vatra je zahvatila čitavu krovnu konstrukciju, a intervencija vatrogasaca i komšija nije uspjela pa je kuća u potpunosti izgorjela. Macura kaže da je dok je spavao iznenada začuo pucketanje.

„Negdje oko 11 sati mene je probudilo, čujem da nešto lupa, pada po krovu i mislio sam da je zemljotres. Taman se i mati probudila i dok sam se obukao i izašao napolje čuo sam komšinicu gdje doziva da gori kuća“, kaže u izjavi BN televiziji Mlađo Macura.

On i  njegova majka smješteni su trenutno kod komšija koje su pokrenule akciju za prikupljanje pomoći kako bi izgradili novi dom Macurama, koji su se ljetos kreditno zadužili da bi obnovili kuću koja se bukvalno tokom noći pretvorila u zgarište.

„Molim sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu. Mnoge će akcije biti pokrenute i svi su obećali, pa da se napravi krov nad glavom. Komšija im je dao tu kuću da se posluže dok se ne napravi druga“, kaže Ljubomir Stanić, koji je pokrenuo akciju za pomoć.

Iz Policijske uprave Prijedor su naveli da je događaj prijavljen 3. januara oko 23.00 časa i da je objekat u potpunosti izgorio. Kako se sumnja uzrok požara su neispravne elektroinstalacije.

Za pomoć majci i sinu otvoren je žiro račun kod Sberbanke: Broj žiro računa: Sberbank broj : 5673015000487864

Kontakt telefon: 00 387 65 434 884 ( Mlađo Macura ).

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Странац

04.01.2021 17:33

Па за електро инсталације неко мора да одговара. Ко им је продао потврду о исправности електро инсталације?

ODGOVORITE