Počinju radovi na izgradnji prihvatnog centra

Migranti, koji još borave u šatorskom naselju Lipa kod Bihaća, koji je uništen u nedavnom požaru, biće premješteni u improvizovani kamp, gdje će im biti obezbijeđeni osnovni uslovi za život, a te aktivnosti počinju već sutra, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Bosna i Hercegovina 03.01.2021 | 21:28
Počinju radovi na izgradnji prihvatnog centra

Na današnjem sastanku u Bihaću, gdje je boravio ministar bezbjednosti Selmo Cikotić, dogovoreni su konkretni pravci djelovanja i aktivnosti svih nosilaca vlasti i institucija koje će u sklopu svojih nadležnosti pristupiti opremanju stavljanju u funkciju improvizovanog kampa Lipa za smještaj migranata.

U improvizovanom kampu biće osigurani osnovni uslovi za život do opremanja privremenog prihvatnog centra Lipa, koji je uspostavljen ranijom odlukom Savjeta ministra.

Ministarstvo bezbjednosti tražilo je od Oružanih snaga BiH upotrebu inžinjerije da se sanira pristupni put prema lokaciji Lipa, kao i izvesu radove da bi se uspostavilo snabdijevanje vodom i strujom.

Prisutnima koji su danas zajedno sa Cikotićem posjetili Lipu predložen je memorandum o saradnji na uspostavljanju i funkcionisanju improvizovanog šatorskog naselja za smještaj migranata kojim će svi učesnici dati doprinos što bržem i efikasnijem uspostavljanju osnovnih uslova za smještaj migranata, te pristupiti građevinskim radovima izgradnje prihvatnog centra Lipa.

"U toku sutrašnjeg dana biće pokrenute konkretne aktivnosti koje će doprinijeti bržoj realizaciji svih dogovorenih zaključaka. Svi učesnici su pokazali spremnost da daju maksimalan doprinos rješavanju novonastale situacije", navedeno je u saopštenju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Pored Cikotića, lokalitet kampa Lipa danas su posjetili ministar odabrane u Savjetu ministara Sifet Podžić, načelnik Združenog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, predstavnicima Unsko-sanskog kantona, međunarodnih organizacija i Delegacije EU.

Cilj posjete je bio uspostavljanje i dogovor o funkcionisanju improvizovanog kampa Lipa.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

bošnjak

03.01.2021 20:34

Hoče li biti natkriveni roštilj .za Jagnjiči i prasići jer ima i pravoslavaca.....

ODGOVORITE
Name

re BOSNjAK

04.01.2021 00:32

OVDE NEMA PRAVOSLAVACA JA MISLIM

Name

Izbjeglica iz BIH

03.01.2021 20:40

Pa pobogu sta ste cekali da dode zima pa da trazite smjestaj za te napacene ljude primate pare iz EU za njih i tako zive pustite ih da idu u evropu drzite ih samo radi para idite vi pod sator i nocite jednu noc pa vidite kako je nemate uslove ni za vas narod lijecite djecu porukama a skupili ste toliko izbjeglica ko fol da im pomognete samo da bi kasirali na tudoj bijedi i muci sram vas bilo sta radite prvo svom narodu pa onda i njima

ODGOVORITE
Name

Imas li kucu

03.01.2021 20:47

Daj im ti svoju kucu da se ne pate ako ti ih je zao.

Name

Izbjeglica iz BIH

03.01.2021 20:58

Boljeje da to ne prikazujete javno jer rusite nas mir i vracate me u proslost u toj koloni izbjeglica vidim sebe i svoje dijete jer smo tako otisle u tudi svijet da bi sacuvale glavu i nadajuci se boljim vremenima da se vratimo kuci nismo uspjele vratiti se jer ste vi vasem narodu oduseli dusu i svaki zracak srece jer se niste borili za narod nego za svoj licni interes zato vam kazem pustite taj narod da ide dalje kod vas srecu nema ni nas narod

Name

Za imas li kucu

03.01.2021 21:03

Nemam kucu majku i sve ostalo je izgubljeno ne kazem da im neko da kucu nego da ih salju u EU tamo ig drze da bi kasirali oni nezadovoljni napadaju narod svakome treba mir

Name

Mile

04.01.2021 14:33

Njima ce se obezbijediti i struja i voda i sve gratis, nedaleko od njih selo Trubar, prije rata normalno imalo struju, sada je uradjena nanovo elektrifikacija tj kablovi razvuceni do pred kuce, e sada gospoda iz Bihaca traze od nas licne karte, prebivaliste iz 1991,status povratnika.. Sve to da bi konacno prikljucili struju..

ODGOVORITE
Name

Mirso

04.01.2021 17:59

Hoce li oni pomoc radit u izgradnji ?

ODGOVORITE