"Prvih šest mjeseci biće veoma komplikovano"

Vodeći njemački virusolog Kristin Drosten očekuje da će prvih šest meseci nove godine biti izazovni i teški.

Svijet 03.01.2021 | 14:43
"Prvih šest mjeseci biće veoma komplikovano"

"Optimistički gledam na ovu godinu, ali vjerujem da će prva polovina godine biti veoma komplikovana", naglasio je glavni virusolog berlinskog "Šaritea" dnevniku "Berliner Morgenpost".

On polazi od toga da bi tek od druge polovine godine moglo doći do poboljšanja, ali samo ako se uspije sa vakcinisanjem velikog broja ljudi u prvih šest mjeseci.

Drosten upozorava da je narednih šest meseci opasnost velika da građani, zbog prvih uspjeha, dobiju utisak prevazilaženja krize.

"Doćićemo u situaciju gdje će veliki dio rizičnih grupa biti vakcinisan i da će potom biti onih koji će govoriti da sada nema više razloga za ograničenja. To bi bila greška. Ne smijemo dozvoliti veliki broj zaraženih, pa tako ni kod mladih”, naglasio je on.

Drosten se, kao i brojni političari, založio za produženje mjere zaključavanja i na februar.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RadeLukic

03.01.2021 15:18

Taj Drosten je Satanista koji radi direktno za Bila Gejtsa i on je podvalio PCR test da otkriva prisustvo virusa u organizmu,iako negov stvarni tvorac kaze da taj test otkriva molekule starih upala,PCR testom se prave lazne statistike oboljelih a i Coca Cola je pozitivna..

ODGOVORITE
Name

Za Rade Lukic

03.01.2021 18:40

To sto ti tvrdis o vom covjeku nije istina.

Name

RadeLukic

03.01.2021 22:59

Imas pravo vjerovati u sta hoces ma koliko to glupo bilo

Name

Andric

03.01.2021 16:09

A jesi i strucnjak.Pa to ce ti reci svaki laik na ulici,da se pricuvamo narednih 4-5 mjeseci,pa ce onda popustiti.To nije bitno,bitno je sta nosi oktobar ove godine,i sta donosi vakcinacija,hocete li ukinuti nosenje maski,to narod interesuje.A te vase dirigovane izjave ne interusuju ama bas nikog,bagro jedna...

ODGOVORITE