"Првих шест мјесеци биће веома компликовано"

Водећи њемачки вирусолог Кристин Дростен очекује да ће првих шест месеци нове године бити изазовни и тешки.

Свијет 03.01.2021 | 14:43
"Првих шест мјесеци биће веома компликовано"

"Оптимистички гледам на ову годину, али вјерујем да ће прва половина године бити веома компликована", нагласио је главни вирусолог берлинског "Шаритеа" дневнику "Берлинер Моргенпост".

Он полази од тога да би тек од друге половине године могло доћи до побољшања, али само ако се успије са вакцинисањем великог броја људи у првих шест мјесеци.

Дростен упозорава да је наредних шест месеци опасност велика да грађани, због првих успјеха, добију утисак превазилажења кризе.

"Доћићемо у ситуацију гдје ће велики дио ризичних група бити вакцинисан и да ће потом бити оних који ће говорити да сада нема више разлога за ограничења. То би била грешка. Не смијемо дозволити велики број заражених, па тако ни код младих”, нагласио је он.

Дростен се, као и бројни политичари, заложио за продужење мјере закључавања и на фебруар.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадеЛукиц

03.01.2021 14:18

Тај Дростен је Сатаниста који ради директно за Била Гејтса и он је подвалио ПЦР тест да открива присуство вируса у организму,иако негов стварни творац казе да тај тест открива молекуле старих упала,ПЦР тестом се праве лазне статистике обољелих а и Цоца Цола је позитивна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Раде Лукиц

03.01.2021 17:40

То сто ти тврдис о вом цовјеку није истина.

Name

РадеЛукиц

03.01.2021 21:59

Имас право вјеровати у ста хоцес ма колико то глупо било

Name

Андриц

03.01.2021 15:09

А јеси и струцњак.Па то це ти реци сваки лаик на улици,да се прицувамо наредних 4-5 мјесеци,па це онда попустити.То није битно,битно је ста носи октобар ове године,и ста доноси вакцинација,хоцете ли укинути носење маски,то народ интересује.А те васе дириговане изјаве не интерусују ама бас никог,багро једна...

ОДГОВОРИТЕ