Domaća proizvodnja mora biti važnija od ličnih interesa

„Domaća proizvodnja se može zaštititi kad opšti interesi budu značajniji od ličnih interesa. Odgovorno tvrdim da Staša Кošarac jednu priču priča uvozničkim lobijima, drugu priču poljoprivrednim proizvođačima a treću Ministarstvu poljoprivrede i Vladi RS. Jako je indikativno što se ne oglašavaju ni predsjednica Republike Srpske i Nejaki Radovan, predsjednik Vlade RS“, kazao je Stanić.

Republika Srpska 28.12.2020 | 10:32
Domaća proizvodnja mora biti važnija od ličnih interesa

- Zahtjevi poljoprivrednih proizvođača su potpuno opravdani a protest će uspjeti ako poljoprivredni proizvođači budu istrajni, jedinstveni i ultimativni prema nadležnim – istakao je Miladin Stanić. šef Кluba poslanika SDS kazavši da potpuno razumije potrebu ugroženih poljoprivrednih proizvođača da organizuju današnji protest.

„SDS razumije probleme poljoprivrednih proizvođača jer je potrebno da oni imaju egzistencijalnu sigurnost u svome radu. Država i naš narod živi od poljoprivrednih proizvođača a oni danas imaju od države potpunu nesigurnost“ – pojasnio je Stanić.

On kaže da poljoprivredni proizvođači ništa ozbiljno ne mogu projektovati imajući u vidu da je tržište BiH po pitanju poljoprivredne proizvodnje potpuno nezaštićeno.

„Domaća proizvodnja se može zaštititi kad opšti interesi budu značajniji od ličnih interesa. Odgovorno tvrdim da Staša Кošarac jednu priču priča uvozničkim lobijima, drugu priču poljoprivrednim proizvođačima a treću Ministarstvu poljoprivrede i Vladi RS. Jako je indikativno što se ne oglašavaju ni predsjednica Republike Srpske i Nejaki Radovan, predsjednik Vlade RS“, kazao je šef Кluba poslanika SDS.

On je rekao da su zahtjevi poljoprivrednih proizvođača apsolutno opravdani ali da neće biti riješeni sve dok imamo neodgovorne ministre poput Staše Кošarca. 

Stanić je kazao da je vlast sve nevladine organizacije podijelila i rascjepkala kako bi lakše njima upravljala. 

„To su radili u sindikatu, u Boračkoj organizaciji, to pokušavaju i među poljoprivrednim proizvođačima pa sam skettičan u ishod današnjih protesta“, zaključio je Stanić.

(BN) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Gacko

28.12.2020 09:48

Ako nema domace proizvodnje nemamo nista treba bit na prvom mjestu

ODGOVORITE
Name

NR

28.12.2020 10:18

Otidji Miladine kod proizvodjaca

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

28.12.2020 12:16

Stanicu radi se nejakom jadovanu, a ne radovanu.

Name

Normalan

28.12.2020 10:44

Kada je u stanju da napusti najvecu svetinju PORODICU zbog licnih interesa zato nebi iznevjerio i prodao neke tamo poljoprivrednike. On ionako ne jede kupus.

ODGOVORITE
Name

BL

28.12.2020 10:56

Najbogatije drzave se bore za to da ljudi kupuju domace, kod nas se svaka takva inicijativa ismijava i nema podrske u vladama bilo kojeg nivoa.

ODGOVORITE
Name

Druze

28.12.2020 15:55

Pa nije na vladama,na ljudima je,ja kupujem samo iz RS i Srbije,sta vlada ima sa tim

Name

bravo

28.12.2020 11:18

odlican komentar,sada nam reci sta tvoja firma proizvodi i izmirujeli obaveze !!!Ti si dobio podsticaj 31 000 maraka i opet nije good !!

ODGOVORITE
Name

rebro

28.12.2020 11:22

Zar ti jos obitavas u politici ??? Makni se vec jednom..

ODGOVORITE
Name

Re

28.12.2020 12:40

Neka pametni ljudi. Makni majkicku,spirica,radmanovica...

Name

Vladimir

28.12.2020 11:26

Dodjes kod naseg domaceg proizvodjaca hrane na slavu a na stolu osim rakije sve strana pića. Kineski tanjiri, escajzi, na svima kineske podkosulje, donji ves, majice, niko nema Bemine obuće, srbački veš, Vitaminkine sokove stoku hrane stranim suplementima, poljoprivrednici koriste strana sredstva za zastitu... Postoje tekstilci, obucari, metalopreradjivači i da ne nabrajam ali niko zemlju ne zatvara. Kolika pomoc ove drzave je prema drugim granama privrede? Dok god vidim da na mostu ima kamiona sa mesom znam da ce cijena biti normalna. Zadnji put kada je zabranjen uvoz mesa cijena kod nasih proizvodjaca isla je i do 6 km.

ODGOVORITE
Name

Мико

28.12.2020 12:16

Апсолутно тачно! Али нисам сигуран да ће Вас ови разумјети! Нека изађу са подацима колико је то повећан увоз меса, неће моћи дати такве податке јер није повћан увоз. Колико је смањена производња код домаћих пољопривредника? Није уопште, напротив повећан је број грла која се узгајају. Да ли је смањен извоз меса из Бих? Није и то се може документовати. Шта је онда у питању? Хоће управо вођени личним интересима да уведу прелевмане и царине које ће подићи цијену меса и месних прерађевина а крајњи потрошачи ће то све да плате. Зашто не траже повећање подстицаја? Онда би рачун требало испоставити ентитеским владама, о то не смију!!!!

Name

Duplo golo

28.12.2020 12:13

Sve je ovo produkt Bajine politike, on je mislio da će opstruiranjem na državnom nivou, bacanjem zastave BiH sa stola...nanijeti štetu samo jednom narodu a ispalo je potpuno suprotno, najveću štetu trpi srpski narod, koji je nažalost podražavao takvu antidejtonsku politiku. Sad je i međunarodna zajednica uvidila da više ovako ne ide, ustav se mora mijenjati da se u budućnosti ne bi pojavio neki novi "baja" i sve ponovo zakočio, te blokade se moraju otkloniti.

ODGOVORITE
Name

XL

28.12.2020 13:24

GOSPODINE STANIĆU ČITAM JUTROS DA NAM JE NAŠ DRAGI PRIJESEDNIK DOBRO I SADA MU JE NALAZ NEGATIVAN A NIKADA NIKO NIJE NI REKAO DA JE BIO POZITIVAN. POZDRAV IZ LAKTAŠA!

ODGOVORITE