Домаћа производња мора бити важнија од личних интереса

„Домаћа производња се може заштитити кад општи интереси буду значајнији од личних интереса. Одговорно тврдим да Сташа Кошарац једну причу прича увозничким лобијима, другу причу пољопривредним произвођачима а трећу Министарству пољопривреде и Влади РС. Јако је индикативно што се не оглашавају ни предсједница Републике Српске и Нејаки Радован, предсједник Владе РС“, казао је Станић.

Република Српска 28.12.2020 | 10:32
Домаћа производња мора бити важнија од личних интереса

- Захтјеви пољопривредних произвођача су потпуно оправдани а протест ће успјети ако пољопривредни произвођачи буду истрајни, јединствени и ултимативни према надлежним – истакао је Миладин Станић. шеф Клуба посланика СДС казавши да потпуно разумије потребу угрожених пољопривредних произвођача да организују данашњи протест.

„СДС разумије проблеме пољопривредних произвођача јер је потребно да они имају егзистенцијалну сигурност у своме раду. Држава и наш народ живи од пољопривредних произвођача а они данас имају од државе потпуну несигурност“ – појаснио је Станић.

Он каже да пољопривредни произвођачи ништа озбиљно не могу пројектовати имајући у виду да је тржиште БиХ по питању пољопривредне производње потпуно незаштићено.

„Домаћа производња се може заштитити кад општи интереси буду значајнији од личних интереса. Одговорно тврдим да Сташа Кошарац једну причу прича увозничким лобијима, другу причу пољопривредним произвођачима а трећу Министарству пољопривреде и Влади РС. Јако је индикативно што се не оглашавају ни предсједница Републике Српске и Нејаки Радован, предсједник Владе РС“, казао је шеф Клуба посланика СДС.

Он је рекао да су захтјеви пољопривредних произвођача апсолутно оправдани али да неће бити ријешени све док имамо неодговорне министре попут Сташе Кошарца. 

Станић је казао да је власт све невладине организације подијелила и расцјепкала како би лакше њима управљала. 

„То су радили у синдикату, у Борачкој организацији, то покушавају и међу пољопривредним произвођачима па сам скеттичан у исход данашњих протеста“, закључио је Станић.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Гацко

28.12.2020 09:48

Ако нема домаце производње немамо ниста треба бит на првом мјесту

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

28.12.2020 10:18

Отидји Миладине код производјаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

28.12.2020 12:16

Станицу ради се нејаком јадовану, а не радовану.

Name

Нормалан

28.12.2020 10:44

Када је у стању да напусти највецу светињу ПОРОДИЦУ због лицних интереса зато неби изневјерио и продао неке тамо пољопривреднике. Он ионако не једе купус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.12.2020 10:56

Најбогатије дрзаве се боре за то да људи купују домаце, код нас се свака таква иницијатива исмијава и нема подрске у владама било којег нивоа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друзе

28.12.2020 15:55

Па није на владама,на људима је,ја купујем само из РС и Србије,ста влада има са тим

Name

браво

28.12.2020 11:18

одлицан коментар,сада нам реци ста твоја фирма производи и измирујели обавезе !!!Ти си добио подстицај 31 000 марака и опет није гоод !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ребро

28.12.2020 11:22

Зар ти јос обитавас у политици ??? Макни се вец једном..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.12.2020 12:40

Нека паметни људи. Макни мајкицку,спирица,радмановица...

Name

Владимир

28.12.2020 11:26

Додјес код насег домацег производјаца хране на славу а на столу осим ракије све страна пића. Кинески тањири, есцајзи, на свима кинеске подкосуље, доњи вес, мајице, нико нема Бемине обуће, србачки веш, Витаминкине сокове стоку хране страним суплементима, пољопривредници користе страна средства за заститу... Постоје текстилци, обуцари, металопрерадјивачи и да не набрајам али нико земљу не затвара. Колика помоц ове дрзаве је према другим гранама привреде? Док год видим да на мосту има камиона са месом знам да це цијена бити нормална. Задњи пут када је забрањен увоз меса цијена код насих производјаца исла је и до 6 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

28.12.2020 12:16

Апсолутно тачно! Али нисам сигуран да ће Вас ови разумјети! Нека изађу са подацима колико је то повећан увоз меса, неће моћи дати такве податке јер није повћан увоз. Колико је смањена производња код домаћих пољопривредника? Није уопште, напротив повећан је број грла која се узгајају. Да ли је смањен извоз меса из Бих? Није и то се може документовати. Шта је онда у питању? Хоће управо вођени личним интересима да уведу прелевмане и царине које ће подићи цијену меса и месних прерађевина а крајњи потрошачи ће то све да плате. Зашто не траже повећање подстицаја? Онда би рачун требало испоставити ентитеским владама, о то не смију!!!!

Name

Дупло голо

28.12.2020 12:13

Све је ово продукт Бајине политике, он је мислио да ће опструирањем на државном нивоу, бацањем заставе БиХ са стола...нанијети штету само једном народу а испало је потпуно супротно, највећу штету трпи српски народ, који је нажалост подражавао такву антидејтонску политику. Сад је и међународна заједница увидила да више овако не иде, устав се мора мијењати да се у будућности не би појавио неки нови "баја" и све поново закочио, те блокаде се морају отклонити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

28.12.2020 13:24

ГОСПОДИНЕ СТАНИЋУ ЧИТАМ ЈУТРОС ДА НАМ ЈЕ НАШ ДРАГИ ПРИЈЕСЕДНИК ДОБРО И САДА МУ ЈЕ НАЛАЗ НЕГАТИВАН А НИКАДА НИКО НИЈЕ НИ РЕКАО ДА ЈЕ БИО ПОЗИТИВАН. ПОЗДРАВ ИЗ ЛАКТАША!

ОДГОВОРИТЕ