Osumnjičeni Dragan Ševo priznao ubistvo monaha

Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana Ačića iz manastira Glogovac kod Šipova u BiH, Dragan Ševo, priznao je da je ubio sveštenika, pišu mediji.

Republika Srpska 22.12.2020 | 13:44
Osumnjičeni Dragan Ševo priznao ubistvo monaha

On je to priznao tokom saslušanja, a prema pisanju medija, inspektorima je priznao da nije planirao ubistvo, već da je želio da dođe do novca od priloga, a da se stvar otrgla kontroli.

Kako se navodi, on je kockar koji je imao dosta dugova, a pošto je ranije boravio u manastiru, smatrao je da monasi imaju novac od priloga.

Ševo je tokom ispitivanja ispričao i da vozač, koji ga je dovezao do manastira Glogovac, nije znao za ubistvo sve dok se nisu vratili u Banjaluku kada je vijest o ubistvu monaha pročitao na Facebooku.

Zločin se dogodio 7. decembra i Ševo je dva dana bio u bjekstvu.

Tokom hapšenja je sam sebe nožem ubo u grudi, zbog čega je operisan i do juče je boravio u bolnici.

Ubica je identifikovan zahvaljujući monahu koji je, prije nego što je izdahnuo, telefonom pozvao drugog monaha i rekao mu da krvari i da ga je "Dragan ubo nožem".

(Anadolija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zatvor

22.12.2020 13:14

Zatvor sto je ubio. I opis kako je dosao u ovu situaciju na tas drustva.

ODGOVORITE
Name

Evo opet

22.12.2020 14:07

Eto, otvori se put za sporazum o priznanju krivice. Nova zloupotreba institituta priznanje krivice je na pomolu. Neka mala, simbolična zatvorska kazna, uz niz pogodnosti i eto njega nazad. Svojoj uništenoj, unesrećenoj familiji koju teroriše već četvrt vijeka.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

25.12.2020 14:23

Ako priznas pola ti se prasta po nasem zakonu,a drugu polovinu bog oprasta po bozijem zakonu.Konacno rjesenje je oslobadjajuce.

ODGOVORITE