Bora Čorba ne može da preboli smrt kolega: Uzimam telefon da javim Miši da je umro Džej...

Bora Đorđević, pevač i frontmen rok grupe "Riblje čorbe", ne može da prihvati da njegovogo prijatelja Miše Aleksića, kolege Džeja Ramadanovskog i Tihomira Tike Arsića više nema.

Magazin 09.12.2020 | 18:41
Bora Čorba ne može da preboli smrt kolega: Uzimam telefon da javim Miši da je umro Džej...

- Jutros sam pogledao novine, i sa olakšanjem konstatovao da nije umro neko ko mi je blizak - utučeno je pričao Bora.

- Džeja je bilo nemoguće ne voleti. "Čorba" je prvi put išla 1990. na australijsku turneju upravo sa tada mlađanim Džejom. Bio je na početku karijere, drag i simpatičan.

Proslavljeni bend i preminulog pevača vezuje duhovita pesma "Gastarbajterska 2", snimljena na "Čorbinom" albumu "Nojeva barka" 1999. Nabrajanje narodnjaka koji vikendom idu na tezge "preko grane" u svakoj strofi se završava onim čuvenim "i naravno Džej". Bilo je predviđeno da, na kraju pesme, kao gost Džej kaže "I naravno ja", ali se to nije realizovalo, jer u vreme snimanja pesme nije bio u Beogradu.

- Kad smo snimili tu pesmu, neki od pomenutih pevača su se ljutili, neki nisu, a Džeki je bio oduševljen - seća se Bora. Govorio mi je "Brate, hvala ti. Skočila mi cena, svi me zovu". Poslednji put smo se sreli na pumpi u Ćelijama, posle svirki za srpsku Novu 2017. Bilo je tu i pevanja i plakanja. Onda je došla 2020...

Bora je uzdahnuo, smogavši snage da doda:

- Ovo je sve toliko bolno. Slušam Bajagin koncert kod Plavog voza, i dva puta uzimam telefon da pričam sa Mišom o koncertu. Umro Džej, uzimam telefon da javim Miši. Svi u bendu tuguju...

Izvor: kurir.rs foto: kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kuriru

10.12.2020 16:38

Realnost Ciao Fosili dolaze deca vi to ne razumete.Alo penzija bato sve srbende a umiru u Ljubljani ,Kao zbog ljubavi ALO.

ODGOVORITE