Republici Srpskoj prijeti kriminal i izvlačenje novca

"Izbore u Doboju treba ponoviti, jer ih je SNSD sproveo potpuno sam, dodjeljujući sebi onoliko glasova koliko su htjeli. Ako zabranite pristup posmatračima opozicije, onda je to kriminal za koji neko treba odgovarati, a ne napad na Republiku Srpsku, kako tvrdi SNSD", rekao je danas potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Republika Srpska 08.12.2020 | 18:26
Republici Srpskoj prijeti kriminal i izvlačenje novca

Crnadak je rekao da ne postoji nikakav orkan napada na Republiku Srpsku, iako postoje mnogi u Sarajevu, pa i u Americi, poput Olbrajt i Servera, koji nisu srećni što Republika Srpska postoji.

"Ali, to je njihov problem, oni je ne mogu ukinuti, jer je Republika Srpska međunarodno priznata, ima ogromne nadležnosti i bez nje BiH ne može funkcionisati", istakao je Crnadak dodajući da je onaj orkan koji zaista prijeti Republici Srpskoj ogromna korupcija i izvlačenje novca iz Srpske, koja se već godinama provodi pod koalicijom okupljenom oko SNSD-a.

"Zato je potrebno da se hitno nastavi ono što je započeto u Banjaluci i Bijeljini na lokalnim izborima, da se institucije Republike Srpske oslobode stranačke kontrole i počnu raditi u interesu naroda", dodao je on.

Govoreći o DNS-u, Crnadak je istakao da su glavni stubovi opozicije PDP i SDS, te da će iz ove dvije stranke doći kandidati za dvije glavne funkcije na izborima 2022. godine, ali jasno je da treba imati široku podršku:

"Vrata su otvorena svima koji iskreno žele promjene. DNS je 15 godina radio isto što i SNSD i zato postoje rezerve, ali svakako će biti važan faktor ako zauzmu jasan opozicioni stav. U tom kontekstu, u narednom periodu razgovaraćemo sa svima kojima je cilj da se društvo mijenja, da se pristup vršenju vlasti poboljša i da se građanima Republike Srpske vrati nada u bolje sutra", zaključio je Crnadak.

(BN) 

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

Sale

08.12.2020 17:32

Ovo neće izaći na dobro!

ODGOVORITE
Name

RE

08.12.2020 18:06

Ništa novo moj pobro u RS sve je po starom, dok ti tako tek sada razmišljaš onda si ti kriminal 15 godina prespavao u RS.

Name

File

08.12.2020 18:28

Dragi zemljaci ja zivim u diaspori i svaki dan citam kako se vi jadno borite za one /Dodika, Covica,Bakira...../ koji su vas opljackali i pljackaju vas svaki dan. Uz to vas strase i zavadjaju. Kad pogledam sta vi u rs imate od rs p ada vam je cak i drzava, sta vi u Federaciji imate od te federacije, sta vi svi imate i od ovakve Bosne osim sto ste prihvatili kao sto rekoh da vas ova mafija pljacka. Kad bi ste svi bili pametni pa da sve srusite , prvo lopove i kriminalce ai ove okove zvane entiteti i kantono i napravite drzavu po mjeri covjeka, gradjanina kao ove zapadne i sjeverne drzave. Sta vi imare od rs, cujem neki kazu slobodu, tako i u federaciji jer vi zaista mislite da ste slobodni, jadni ste vi svi, zao mi vas je, jer vi zaista mislite ako nebi bilo rs da ce Bosnjak iz Tuzle ili bilo ko doci da te ugrozi tako i vi u Federaciji. Probudite se jednom, inace cete ostati bez djece i svega a slobodu ste davno izgubili..

Name

Посматрач

08.12.2020 18:35

Тебе за предсједника....сигурно.

Name

He He

08.12.2020 19:37

Ovi misle da Srbi koji nisu za Dodika budale. Kako da ne, napravićemo novu SFRJ. Pa i ona je bila federativnog uredjenja, zato se i raspala.

Name

Re file

08.12.2020 20:28

Sve si u pravu . Najbolje da se bih raspadne. Neka ide RS svojim putem

Name

Kole

08.12.2020 17:34

Gledaj ove poštenjačine, moralna gromada, uzeo šakom i kapom dok je bio foteljaš, pa mu sad ništa ne valja.

ODGOVORITE
Name

Re Kole

08.12.2020 18:12

Sada je dobio zadatak da kuka i da na sav glas govori o multi bla bla , to će biti in za godinu dvije tako kaže baka Olbrajt i ostali vampiri.

Name

Lule

08.12.2020 18:15

Kole, jedi go.. a. Daj na uvid i jedan argument.

Name

File

08.12.2020 18:36

Ovako drzavno uredjenje nedonosi nista obicnom covjeku, radniku, sluzbeniku, uceniku, gradjaninu...zeni, ovako uredjenje sa entitetima, kantonima, pa i ovakva BIH sluzi samo politickim kriminalcima da pljackaju sto vec rade 30 godina i jos prijete nekakvim otcepljenjima da vas jos bolje strpaju u torove i da vas jos bolje plackaju. Dragi zemljaci vi niste ni svjesni koliko je prednost sto je Bosna sastavljena od vise nacija, vi Srbi mozete pomoci Bosnjacima i Hrvatima, Vi Bosnjaci Srbima i Hrvatima i obratno i samo tako spasiti se tako sto cete srusiti ovu mafiju sto vas pljacka inace nemate nikakvu perspektivu, jer oni ce vas na kraju ponovo trositi u nekom buducem ratu a to ce biti kasno.

Name

Re Kole

08.12.2020 19:10

Jel mislis na spirica,radmanovica,novica,majkicu..i ostalu crvenu svitu?

Name

Re File

08.12.2020 22:25

Prijatelju kada pričaš o uređenju koje ti smeta pobroja ti sve Al ništa te ne shvati pa ajde da ti kažem šta meni smeta: sve što ima veze sa referendumom gdje su pokušali da naprave nacionalnu manjinu, svaka građanska država koju Komsic zagovara a hodze u dzamijama su mu glavni za organizaciju birača . I da File onaj ko pokuša da raspakuje Dejton raspakovao je tzv BiH i sto se tiče mene ( sve omladine u Srpskoj koja je rođena poslije 1998) neće biti bosne isto kao i jugoslavije

Name

Kasnis

08.12.2020 17:38

Jedno koliko ono 27god. Zato je i napravljena kao i cijela Bih. Po mjeri "svih"..

ODGOVORITE
Name

Aa

08.12.2020 17:45

Nisi vala ni ti neko svijetlo i neki autoritet, ako ćeš iskreno

Name

RE;File

08.12.2020 22:10

Sve sto si rekao si u pravu sa jednom konstatacijom da je to sad “malo teze” da se uradi prije to bi bilo puno puno lakše iz prostog razloga sto su ljudi (ako ih tako mogu nazvati) na nepošten način kriminalom lopovlukom postali TAJKUNI kojih po priznanjima vodećih plemenskih poglavica ima dosta(izjave pred izbore “ mi imamo sigurnih 100hiljada glasova) to su ti glasovi većinom od poslijeratnoj profitera i kriminalaca za svakog od tri poglavice. Mislim da je do tog zaključka došla i međunarodna zajednica i da ona može svojim postupcima ujediniti BiH to i danas pokazuju izjave naprimjer Merlin Olbrajt i drugih američkih i EU zvanicnika bilo kako bilo Bosana i Hercegovina samo kao cjelovita zemlja može napredovati .Bitno je napomenuti da je isto tako od velike važnosti da se ispita način bogaćenja pojedini iz politike i njihovi pomagača da se sudski procesuiraju da im se imovina oduzme i vrati narodu tad će se stvoriti pravna država Bosna i Hercegovina.

Name

IBICA KOMITET

08.12.2020 17:40

Krenite od Novomatica i to je to!!!!!

ODGOVORITE
Name

Hemer

08.12.2020 17:45

Mislim da SDS i DNS neće moći da napravi skupštinsku većinu u Prijedoru jer je novoizabrani odbornik DNS u Prijedoru Goran Predojević podnio ostavku na sve funkcije u DNS tj. faktički napustio DNS.Mora da sad Dodik kreće sa kupovinom papaka za većinu u Prijedoru i ostalim gradovima.Biće toga u Istočnom Sarajevu,Višegradu i ostalim gradovima.

ODGOVORITE
Name

PDP ČELINAC

08.12.2020 17:49

Jedan od tajkuna preko kojeg se pere novac za SNSD je iz ČELINCA a zove se MIĆA TUBAK koji je zajedno sa svojom ljubavnicom KOSTREŠEVIĆ DRAGANOM nosio žive pare i pakete namirnica SNSD u Doboj i Prnjavor.

ODGOVORITE
Name

AXN

08.12.2020 17:51

Kako te nije sramota Crnadak, da se javljaš za bilo šta, tebe kojeg je stranka iznjedrila na sve važnije funkcije,da si bio sam ne bi ni cenzus prešao ni za jednu funkciju. Samo zahvaljujući gospodinu Drašku Stanivukoviću i gospođi Jeleni Trivić ,PDP je pobijedio,da nije njih bilo za vas niko pogotovo za Vas Crnadak niko ne bi glasao. Pogledajte ko štiti predsjednike OO PDP- a ,koji sprovode svoju samovolju i lične interese da sad ne nabrajam ,al evo jedan primer OO PDP M.Grad i još druge OO ,ali njih štiti Crnadak,a ovi mlađi ne mogu doći do izražaja i njihov glas ne čuje . Ali neka nama Draška i Jelena,oni će to da promjene snagom svoga autoriteta,svojim moralom i podrškom koju bezuslovno uživaju među svojim narodom i oni su tu uz svoj narod. Velika podrška gospodinu Drašku Stanivukoviću,gospođi Jeleni Trivić i gospodinu Branislavu Borenoviću,bez kojih PDP ništa ne bi postigao,zahvaljujući njima PDP je pobijedio u Banjojluci, a zahvaljući njima će pobijditi i 2022.

ODGOVORITE
Name

PDP

08.12.2020 18:37

100% ste u pravu: Stanivuković i Trivićka su temelj izvojevanih pobjeda. Dokaz su rezultati koje je PDP dostigao u svim drugim opštinama, osim Banja Luke. Trivićka i Stanivuković trebaju osnovati svoju stranku, jer oni su, sada, samo nova zakrpa na starom odijelu PDP-a

Name

re AXN

08.12.2020 18:55

Strpite se još malo.Na sljedećim unutar stranačkim izborima Draško sigurno mijenja Borenovića.Poslije toga Draško sve mete i češlja.Dolaze sve novi i mlađi.

Name

Srbin

08.12.2020 18:12

Prijeti kriminal ahahaha, pa kriminal je godinama

ODGOVORITE
Name

Pa

08.12.2020 18:35

Kada treba glasati protiv Dodika, opet vas obrlati i kao pi... povlacite se pred Rudonjom. Dosta i tebe siru i kajmaku.

ODGOVORITE
Name

Strah

08.12.2020 18:52

Ovo nije na dobro nikako. Dugogodisnje sijanje straha od drugih i drugacijih, prijetnje otcjepljenjem i omalovazavanje drzavnih institucija, nalazenje krivaca svuda pa cak i u svom narodu kako bi se sakrio sav vlastiti kriminal za Dodika nije razlog sto se i njegov narod i svjetske sile ne mogu vise suzdrzavat od ovih cinjenica. Mislio je da mu je nebo granica. Ali ne samo njemu nego svima koji tako misle moraju znati da ce kad tad doci kraj sili. Dosta je suza proliveno i boli naneseno, da ne pominjeno rat, roditeljima i porodicama ubijenih neistomisljenika ili onih koji nisu htjeli da zatvaraju oci pred ovom brutalnom bahatosti vlasti. Dolazi vrijeme placanja dugova za sve. A mi kao narod ako nismo dosad vidjeli kako nam je ovih 30 godina zivota proslo od ovakvih gadova koji su opljackali sve onda nikad necemo ni vidjeti. Smrt fasizmu sloboda narodu

ODGOVORITE
Name

BL

08.12.2020 18:59

ako ne bude para od 1,5 milijardi od mmf-a, i ako nastave sa bankrotom, onda je samo pitanje vremena kad ce blokirat bankovne racune gradjana.

ODGOVORITE
Name

Ognjen

08.12.2020 19:02

Igore oladi malo vise sa svojim postenjem, kad si uzimao onda si sutio sad kad vise ne mozes onda su svi lopovi sem tebe.

ODGOVORITE
Name

ti si

08.12.2020 19:33

politicar u pokusaju, ici po svjetu i pljuvati Srpsku i srbe zbog Dodika dokazuje koliko si nebulozan. Ako njega mrzis sto pravis da su institucije Srpske nesposobne !!!Je li zato sto ti nisi u njima, fuj, ljigavi stvore.

ODGOVORITE
Name

Dobro jutro Kolumbo..

08.12.2020 19:49

sta kazes? Republici srpskoj prijeti kriminal i izvlacenje novca?! Ma bravo, ne znam samo kako si nadosao..

ODGOVORITE
Name

Sreten

08.12.2020 20:04

Republiku srpsku su stvarno uknjizili svi u svijetu kao genocidnu tvorevinu. Uvijek ce se spominjati po zlocinu,ali narod u njoj sam treba da skonta kako i na koji nacin ce izbijegavati to reci ,sacekacemo malo da vrijem odmakne bice opet Boze pravde ,treba spasavavati srbsku nejac .

ODGOVORITE
Name

re

08.12.2020 22:41

citajuci komentar moram priznat da su srpski politicar odradili dobar posao da ubjede srbe da su svi kolektivno krivi za genocid, a ne pojedinci kako se stalno govori u mz-i. lakse je vjerovat teorijama zavjere i ugrozenosti, nego razmisljat svojom glavom.

Name

Re Sreten

09.12.2020 06:32

Koliko si ti jadan ,pa nesmijes se ni potpisati pravim imenom ili patis za prosloscu I od kog si postao a za Srpsku djecu se ti ne sekiraj , znace se oni odbraniti ako bude trebalo ,nego gledaj ti sebe I sviju djecu kako ce na zelenu granu izaci.

Name

Luka

09.12.2020 00:20

Para nema ali vlast če blokirati naše bankovne račune i namiriti tamo gde treba.

ODGOVORITE
Name

Poruka!

09.12.2020 08:42

Mile ne brini dok su ovakvi u opoziciji vladaćeš i dalje!

ODGOVORITE
Name

RE FILe

09.12.2020 09:30

Slazem se sa vama , treba Federacija na svoju stranu RS na svoju stranu, a ovko nista...

ODGOVORITE
Name

Jojo

09.12.2020 11:23

Stvarno si glup politicar. Jel ti stvarno mislis da je narod toliko glup i da ih nista drugo ne interesuje osim toga hoce li neko ukiniti RS ili neče. Serem vam se na BiH i ma RS. Trebalo vas je sve unistit u onom ratu.

ODGOVORITE
Name

Predrag

09.12.2020 16:14

To ti kažeš. Ti koji do kao ministar čuda popravio. Kakav licemjer.

ODGOVORITE