Zabranjuju svadbe, krštenja, rođendane kao i sve skupove sa više od 10 ljudi

Zabranjuje se i muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica /svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode/.

Republika Srpska 27.11.2020 | 15:28
Zabranjuju svadbe, krštenja, rođendane kao i sve skupove sa više od 10 ljudi

- Republički štab za vanredne situacije produžio je važeće restriktivne mjere za sprečavanje širenja virusa korona do 21. decembra, te donio zaključak kojim se omogućava besplatno testiranje na virus korona za žrtve nasilja u porodici prilikom smještaja u sigurne kuće.

Nakon što je prihvatio Informaciju o potrebi pružanja usluge testiranja žrtvama nasilja u porodici prilikom smještaja u sigurne kuće na virus korona, Republički štab je zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da licima koja su žrtve nasilja u porodici, prilikom smještaja u sigurne kuće, u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, omogući besplatno testiranje na virus korona.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Institut i nadležni centar za socijalni rad, odnosno služba socijalne zaštite, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona, a za realizaciju ovog zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Republički štab je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, do 21. decembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Zabranjuje se i muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica /svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode/.

Zaključkom se obavezuju građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku /prekrivena usta, nos i brada/ i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od ove obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su djeca mlađa od sedam godina, lica sa invaliditetom i djeca sa smetnjama u razvoju, te lica koja obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

U skladu sa ovim zaključkom, građani su obavezni da se u zatvorenim prostorijama, osim nošenja zaštitne maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra, pridržavaju i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Nepoštovanje ovih mjera zabrane biće sankcionisano u skladu sa Zakonom o javnom radu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ističe se u saopštenju.

Pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima obavezni su da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, te da se pridržavaju uputstava Instituta za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Do 21. decembra ograničava se radno vrijeme od 6.00 do 22.00 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost /benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i drugo/, kao i priređivačima igara na sreću /kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i drugo/.

Ovim zaključkom, do 21. decembra od 22.00 do 6.00 časova dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje, a takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista dozvoljene su isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut.

Subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost dužni su da uslove za obavljanje djelatnosti prilagode mjerama propisanim od Instituta za sprečavanje pojave i širenja kovid 19 bolesti na radnom mjestu.

Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave /bioskopi, pozorišta, muzeji i slično/ dužni su da organizuju svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera od Instituta, sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance, te da na ulazu u objekat postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu.

Subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostorija u skladu sa uputstvom Instituta.

Republički organi uprave, organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti koji vrše javna ovlašćenja dužni su, prema Zaključku, da organizuju svoj rad sa građanima tako da na ulazu u službene prostorije ograniče broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama organa.

Takođe su dužni da održavaju rastojanje osoba u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz blagovremeno preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i omoguće rad šalter sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.

Pravni subjekti, kao i republički organi uprave, organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti koji vrše javna ovlašćenja treba da organizuju rad od kuće za radnike za poslove za koje je to moguće.

Nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova, Republička uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave i Кomunalna policija.

Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, a u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene Zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Naredba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite u Republici Srpskoj i Naredba o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog virusa korona u Republici Srpskoj primjenjuju se uz ovaj zaključak.

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije stupa na snagu danom donošenja.

Sjednici je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković. 

(Srna)

Komentari / 89

Ostavite komentar
Name

Sram vas bilo

27.11.2020 14:45

Sve odreda!

ODGOVORITE
Name

Aleksanar

27.11.2020 15:15

Zabrana se ne odnosi na nas koji živimo na selu jer smo mi gazde na svom imanju.

Name

Maric

27.11.2020 15:51

Republicki stab nije drzavni organ i te mjere nisu obavezujuce i padaju na sudu,boje se sektasi bunta gradjana zbog svega sto ta mafija radi ali ce im ovo sto rade oko izabranih Gradonačelnika i smanjenja ovlasti doci glave.Ne bih im bio u kozi sta Snsd sektu sve ceka,njihov kraj je sve izvjesniji...

Name

Doboj

27.11.2020 15:59

Nisu nista naucili iz ovih opstinskih izbora. Znaci, moramo ih na sled3cim potpuno oboriti.

Name

Re

27.11.2020 16:16

Interesuje me na osnovu kojeg zakona se donose ove odluke, jel zna iko?

Name

Borac

27.11.2020 16:16

Cuj sta nam to dispecer izjavi. Jel to vazi i za klosarca i vas?

Name

Valentino

27.11.2020 16:31

A gdje je bio Monstrum Idiot.Da li je Bitanga odobrila te mjere

Name

Re re

27.11.2020 16:37

Nema potrebe da vrijeđaš. A o liječenju pitaj one koji su bolesni. Kada čuješ šta ljudi preživljavaju, promijenićeš mišljenje.

Name

Aa

27.11.2020 16:41

Trenutno u Delti ima 5000 ljudi, distanca je misaona imenica

Name

?

27.11.2020 16:44

Za sve neodgovorne organizujem roštilj

Name

ре

27.11.2020 17:00

Богоборни безбожници и непријатељи истинског Православља и Србаља забрањују крштења.

Name

Ре Maric

27.11.2020 19:47

Стварно би волио упознати најмање глупог коментатора овде. Ал нема шансе јер ми уопште не објављују коментаре...

Name

Re Pe Maric

28.11.2020 17:43

Mora da si i ti glup kada citas glupe komentare.Ako ti se ne svidjaju komentari predji na neki rezimski portal.Bar je to lako.

Name

Lockdown

27.11.2020 14:50

Bravo za zaključak, pa valjda jednom moramo shaviti da se ne možemo neodgovorno ponašati. Potreban je totalni Lockdown i to je dobro.

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 15:05

Budaletino idi se lijeci!

Name

PLANdemija

27.11.2020 15:15

Uaaaaa za zaključak, pa valjda jednom moramo shaviti da se možemo normalno ponašati. Nepotreban je totalni Lockdown i to je loše.

Name

Re: Lockdown

27.11.2020 15:27

E, pa prije ili kasnije moras izaci iz kuce i kao socijalno stvorenje komunicirati, zivjeti i raditi sa ostalim ljudima. Svasta!

Name

mislim

27.11.2020 15:30

Trabunjas.

Name

Re

27.11.2020 15:32

Niko nema prava to da radi.Svako odgovara za sebe.Kakav ba lockdown.Dosta nam je terora i straha.To vrijedi samo za obicnu raju a oni se gotive.

Name

Stanisavljevic

27.11.2020 15:40

Idi kuci blento zakaci brnjicu izmedju usiju moli se bogu da ti oprosti tu kolicnu ljudske gluposti koju sijes.

Name

Re Lockdown

27.11.2020 15:58

Ti si klovn! Zakljucaj se, valjda imas svoju kucu. Niko ti ne brani. Na ulicu ne izlazi da te ne gledamo sa maskom kako glumis budalu.

Name

mimi53

27.11.2020 16:08

Pa od ovih ogranicenja ,ostao si totalno ogranicen ,kao i tvoj SEF kojem se uvlacis u gu...u.

Name

Re

27.11.2020 16:17

Ovaj je u lockdown-u od rodjenja!

Name

Realno

27.11.2020 17:43

Budale glupave (misli se na ove što ostavljaju uvredljive komentare), pogledajte bolnice, domove zdravlja. Otkud toliko bolenih (zaraženih)??

Name

Re za realno

27.11.2020 18:44

Budalo, otkuda zarazeni ako nose svi maske, ako maska stiti? Realno, glup si!

Name

Srb

27.11.2020 14:54

Vidi se dno, držite se...

ODGOVORITE
Name

Rajka

27.11.2020 15:33

Joj viskovicu mazgo jedna.Ti si glup da gluplji nemozes biti.A vasa okupljanja nocu dok ste se sastajali sa 100 njih da drzite predizbornu kampanju i dzaba vam padoste.Tako ce i sad biti necete vi nama jasati vise po ledima.

Name

Rajko

27.11.2020 17:09

Rajka možeš da nam du...!

Name

Logicno pitanje

27.11.2020 20:06

Treba li svakog gosta, ponaosob otkuvati kad dolazi, ili kad odlazi???

Name

Mrs

27.11.2020 14:54

Cuj obavezuje se, neka ti tatko nosi masku koja ne dozvoljava disanje, jesi cuo jadovane!!!! Sotone unistavacke! Pocrkali od korone!

ODGOVORITE
Name

Dragana

27.11.2020 15:38

Ako ikada budes ležao na operacionom stolu, obavezno to reci hirurgu. Teško mu je da diše, da nosi brnjicu, da se osjeca sputanim, oslobodi ga kad to ne zna sam... šta fali ako ti malo zarazi ranu... ipak ti znaš najbolje trebaju li maske ili ne.

Name

Re mrs

27.11.2020 15:44

Pridružujem se lijepim rijecima za jadovana i drustvo i mogu da dodam da necu da postujem nista od tog sto su zakljucili mogu pisati kazne nemam nista i korpa za sektase zlikovce.

Name

Idiote

27.11.2020 16:20

samo zbog takvih smo došli u ovako tešku situaciju.Ljudi umiru koji su od takvih pokupili virus,idiote.Nemam moć da ja bilo šta odlučujem,ali da imam,takve ne bi primio,kad se razboliš, ni u Dom zdravlja,a kamoli u bolnicu.Ako ti se ne nosi maska,sjedi u kući i nikom drugom ne prosipaj svoje bacile.

Name

Re za ovoga idiota u strahu

27.11.2020 16:59

A ti idiote koji nosis masku sto se bojis onoga ko je ne nosi, a idiote, ako te maska stiti? Znas li odgovor idiote, imbecilu jedan.

Name

Re

27.11.2020 17:02

Otkuda zarazeni kad se nose maske?

Name

Ajd

27.11.2020 17:47

Dragana glupa si ko tocilo....hirurg radi nad otvorenom ranom i organima i zato nosi masku, a mi ne radimo glupaco. Bolje se sakrij i pokrij jorganom po glavi kad nemas blage veze sa zivotom.

Name

Milos

27.11.2020 14:54

Trebali su poostriti....

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 16:43

I jesu. Sve države pooštravaju mjere. Kod nas sigurno ima mnogo više zaraženih nego što su dostupni podaci. Mnoge ljude uopšte ne testiraju. Poznanika 7 dana “liječi” porodični dr preko telefona. Poslije 7 dana analiziraju krv. Jaka upala. I pošalju ga kući sa antibioticima. Kažu ne treba test, nema koronu!!!

Name

Ha ha Viško

27.11.2020 14:55

Lijepo je predsjedavati sjednici gradskog štaba kao Višković,dobra plata,službeno vozilo,vozač.A zna kako je kad se vrati u rudnik a radnici pitaju kad će guma šefe za damper.

ODGOVORITE
Name

SVESTENIK

27.11.2020 14:56

VAMA JE NAJVAZNIJE DA STE ZABRANILI KRSTENJA. PA ZAR Ni JE DOVOLJNO RECI ,,ZABRANJENA OKUPLJANJA ZA VISE OD 10 OSOBA,, VAMA JE VAZNO DA JE ZABRANJENO KRSTAVANJE PA TAMAN BILE 3 OSOBE!!!

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 16:45

Pročitaj pažljivije. Nisu apostrofirana samo krštenja.

Name

Zeljko

27.11.2020 16:55

Procitaj tekst jos jednom kretenu jedan.

Name

ATLANTUDA

27.11.2020 14:56

A,šta gdje vi svake godine pred izbore punite kancelarije,gdje nije moguca distanca,a mora se "raditi,bolje rečeno,provoditi vrijeme u kancelarijama je veća tempirana bomba nego biti na slavama ili vjencanjima?Kako će to firme rješavati,ili im prijeti najveći izvor zaraze koji je teško kontrolisati.Propust,o kome naši priuceni doktori i poslušni političari nisu vodili računa.I da jesu,ki će kontrolisati nošenje maski 8 sati i praviti distancu i stalno dezinfikovati prostor, ili,krizni stab nije briga za zdravlje ljudi koji su direktno ugroženi infekcijom...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

27.11.2020 14:58

PSIHOPATE! MONSTRUMI!

ODGOVORITE
Name

Pa

27.11.2020 15:09

Padas u vatru. Izmjeri temparaturu.

Name

Re Skeptik

27.11.2020 15:46

Pridruzujem se Skeptiku na lijepim rijecima za te zlikovce ja mislim jos gore o njima

Name

ре.па

27.11.2020 17:09

Не дирај ми Скептика. То је најпоштенији коментатор овдје.

Name

PLANdemija

27.11.2020 15:00

Ovo je politička odluka, nema veze s koronom.

ODGOVORITE
Name

Boro

27.11.2020 16:24

Jel politička odluka i u Hrvatskoj...Srbiji...Australiji,Francuskoj,Njemačkoj,Austriji....Primitivac tipični.

Name

PLANdemija

27.11.2020 18:56

Jeste, i tamo je politička odluka.

Name

Zvjezdan

27.11.2020 15:01

Cuj komadant staba Viskovic. Taj neki dan rece da se moze bez vode i hrane mjesec ipo.

ODGOVORITE
Name

RE

27.11.2020 15:20

Ko im dade ovoliki astal za neznačajne sjednice vidite li vi bijedo gladna i borci RS, da neumorno brinu o nama , da sve imamo u njihovoj ljepoti i sreći od života u RS.

Name

momo

27.11.2020 16:40

jes jes veli da u pecini ceteres dana ne moramo nista jesti i piti al zato tamo nema korone

Name

Ha ha ha ha ha ha ha

27.11.2020 15:02

Pazi, ispečer je KOMANDANT štaba ??????????

ODGOVORITE
Name

Dispecer

27.11.2020 17:12

Bolje biti i dispecer nego ništa kao nas Drasko!

Name

Djubradi jedna

27.11.2020 15:10

Vas za stolom ima vise od 10!

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 15:34

Oni se zdravo hrane,puni vitamina.Korona napada sirotinju i vec bolesne ljude.

Name

otpor diktaturi

27.11.2020 15:13

Zabrana je isključivo da se spriječe protesti za antiustavno djelovanje i donošenje zakona kojim se razvlašćuju Gradonačelnici i ni čemu drugom nije svrha ove odluke jer se ljudi i sami pridržavaju i bez ovih mjera toga to možete i sami vidjeti

ODGOVORITE
Name

Toni

27.11.2020 16:19

Gdje ga pogodi u centar. Sve da narod ne izadje na ulice. Ali ne ostavljaju nam alternativu.

Name

od ,razvodnika

27.11.2020 15:18

dispeceraja do ,komandanta brzinom munje !

ODGOVORITE
Name

?

27.11.2020 15:20

Jel naucio komadant da pere rukice, i da mora licnu higijenu da vodi?!

ODGOVORITE
Name

Boro

27.11.2020 16:28

Stvarno mi nije jasno da li iko normalan može da se zeza u ovakvoj situaciji,i da li iko normalan može misliti da se samo s nama igraju kada je cijela planeta u istom problemu.

Name

Re

27.11.2020 16:41

A meni nije jasno sta tebi tu nije jasno, imas li ti mozga da uvidis gdje ovo vodi.

Name

da

27.11.2020 15:23

A od jutros u Delta planet ne možeš prići kilometar ni sa jedne strane, odobreni "Black Friday" vrlo jasno pokazuje snagu epidemioloških mjera. Veliki propust od strane nadležnih!!!!

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljka Petgemrežić

27.11.2020 16:00

Smijala sam se na temu toga. Kaže jedan moj prijatelj,samo da im ne bude i crni ponedjeljak. Mislim, nije smiješno, ali i jeste. To je isti nivo površnosti kao kod onih što moraju "da žive"... pa idu po klubovima makar i roditelje zarazili, pa onda arlauču kako ih nemogu smjestiti u bolnice kad im se stanje pogorša, kunu i državu i ljekare i sve. Pa gdje da ih smjeste jel na glavu nekome ili da brzinski koga šutnu bolesnog iz bolnice?

Name

mrga

27.11.2020 16:46

Pa znamo kome ide procenat od svega u Delti ?

Name

Viško

27.11.2020 15:24

Biće bolje SUTRIDAN,haha

ODGOVORITE
Name

borac

27.11.2020 15:29

strah od protesta u medjuvremenu ce mijenjati zakon o javnoj samoupravi.

ODGOVORITE
Name

Moli se Bogu

27.11.2020 16:31

Da ne doživiš koronu.I to se moli Bogu dan i noć,a ako se provučeš da ne oboliš,onda mu se zahvaljuj dan i noć.

Name

Re

27.11.2020 17:05

A ti se za svoj mozak Bogu moli, bar za taj dio mali ako postoji koji ti nije ispran do kraja virusom citaj PREHLADOM!

Name

Hahaaaaa

27.11.2020 15:32

a ko ima virus? Niko. Jer nema testiranja. Neki glavobolju, neki upala pluca , grlo... a niko koronu jer to zahtijeva izolaciju. Svi bolesni i hodaju. Smijesni ste.

ODGOVORITE
Name

Ja

27.11.2020 15:32

Čim legnu pare od mmf biće zaključavanja i ostalog...

ODGOVORITE
Name

Ih

27.11.2020 15:36

Dragstor do 6 preko saltera a kladionica do 10. Bravo momci - zivjeli kockari!

ODGOVORITE
Name

Fallen..

27.11.2020 15:39

Nema demonstracija ako se vi pitate. Sve mjere su u sluzbi odrzanja na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Tadivoje

27.11.2020 15:57

"Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije stupa na snagu danom donošenja" NE GOSPODO DA BI NESTO BILO OBAVEZUJUCE ZA GRADJANE MORA DA IZADJE U SLUZBENOM GLASNIKU. VI NISTE DRZAVNI ORGAN DA BI STE DONOSILI BILO STA VEC NEKO PROTIV ZAKONITO TIJELO KOJE DONOSI PROTIV USTAVNE MJERE. SVE VASE MJERE PADAJU NA SUDU AKO SE ODE NA SUDSKO ODLUCIVANJE I TO SAVJETUJEM SVIMA KOJI NECE DA BUDU NA MERI OVAKVIH TZV.MJERA.

ODGOVORITE
Name

Rerere

27.11.2020 16:05

"Komandant staba" Visko....hahaha... sprdacine od institucija, entiteta u drzave...ko vas kleo, dangubio nije..

ODGOVORITE
Name

Starina

27.11.2020 16:07

To ne važi za klošarca on nemože bez muzike

ODGOVORITE
Name

NN

27.11.2020 16:35

Baš su skratili rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Do 22 časa su i radili u zimskom periodu i pre korone. Ne može se puniti budžet pa samo lupaju bezvezne mjere. Skratite rad kafana i tržnih centara do 17 časova i to će onda biti prava mjera.

ODGOVORITE
Name

As

27.11.2020 16:45

hoćemo referendum

ODGOVORITE
Name

Opusteno

27.11.2020 18:56

Ja ga predlagao prije izbora

Name

Regan

27.11.2020 16:59

A jel virus spava od 6-22,a radi od 22-6.Dajte stisnute jednom i ko ljudi recite narodu:Nemamo pojma šta i kako,jbg narode odmaknite se jedni od drugih,smanjite kurvaluk,kladionice i kafanu i molite se Bogu.Ovako svi kažu ko vas jebe budale

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 17:06

Sprdacina, jos kad vidis ko te mjere donosi...

Name

Tomi

27.11.2020 17:26

Sjetili se hehe

ODGOVORITE
Name

Pa

27.11.2020 17:37

Citam komentare i cudim se da ima toliko zatucanih i ne prosvecenih ljudi. Bezobrazluk u komentarima je toliki da uopste nisam siguran da su neki i normalni. Pa jeli vam toliko tesko oprati ruke.

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 20:00

Je li samo s vodom se peru ruke?

Name

Ja

27.11.2020 18:51

Ko je jos kaznjen,slave se normalno slave,rodjedani,sahrane....zasto niko jos nije kaznjen????

ODGOVORITE
Name

Kloparalo

27.11.2020 19:21

Sta bi s dekontaminacije ulica,kvartova,objekata,pijaca,trgova.S obzirom da je sada broj zarazenih veci nego u martu i za hiljadu puta sumnjivo je zaboravljanje ove mjere.Treba sve opstine dekontaminrati i time ce se sirenje virusa stati sigurno 95%. Izgleda da je sad glavno prodati vakcinu i zato nije cilj zaustavljanje nego cilj je sto vise ljudi zaraziti i upropastiti da bi konacno kriminalci prodali vakcinu koja je vec proizvedena u januaru 2018.g. Sve ostalo je taktika,i interes.

ODGOVORITE
Name

Pečurka

27.11.2020 22:50

Gospodo, vi ste odavno zabranjeni! Kako to da vas još nisu obavestili?????

ODGOVORITE
Name

Pinokio

29.11.2020 22:28

Covid teroristi terorisu narod. Naredne dve sedmice bice kljucne.

ODGOVORITE