Poruka u kafiću u Rimu: Zabranjeno pričanje o koroni!

Poruka koju je italijanka Kristina Matioli napisala rukom u kafiću u Rimu, veoma je jasna. Poruku je okačila iznad šaltera, a na njoj piše: Strogo je zabranjeno pričanje o koronavirusu, zaključavanju ili virusologiji.

Zanimljivosti 23.11.2020 | 15:28
Poruka u kafiću u Rimu: Zabranjeno pričanje o koroni!

U malom baru na periferiji Rima, menadžerka Kristina Matioli se nada da će svojim klijentima pružiti kratak predah od globalne pandemije dok piju kafu.

"Mesecima razgovaramo o istoj stvari, pa smo odabrali da osvetlimo atmosferu", rekla je Kristina Matioli, menadžerka "Filing bara".

Kao prva evropska zemlja pogođena pandemijom, Italija je bila pod senkom kovida 19 duže od većine zemalja i pretrpela je jednu od najtežih blokada.

Posle nekoliko  mučnih nedelja tokom leta, gde se život skoro normalizovao, pandemija ponovo dominira zemljom.

„Ne radi se uopšte o poricanju ili nerazumevanju poteškoća kroz šta svet prolazi, već samo o tome da treba predahnuti", istakla je Kristina.

Većina posetilaca bara pozdravila je poruku menadžerke i istakla da je pritisak o temi veliki, a ideja menadžerke odlična.

"Dosadilo nam je da pričamo o kovidu, ne možemo to više da izdržimo, svuda gde idemo razgovaramo samo o kovidu. Rado razgovaram o bilo čemu osim o tome, radije bih o vremenu ili poznatim ličnostima", istakao je stalni posetilac kafića.

Koronavirus je uvek prisutan, od sredstva za dezinfekciju ruku do maski koje nose svi koji ne jedu i piju. Prema odluci vlade kafić se zatvara u 18 sati.

Da bi ljudima skrenula pažnju, Matioli je postavila još jedan natpis koji nudi ideje za razgovor, uključujući istoriju i kulturu.

"To je mudra inicijativa, rekao bih čak i neophodna", rekao je frizer Mauricio koji je redovni posetilac kafića.

„Još jedna menadžerka kafića u Trentinu (u severnoj Italiji) takođe je napravila slične plakate, iako je prvo tražila moju dozvolu", dodaje Kristina Matioli.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Italy

23.11.2020 16:55

Bravo! ??

ODGOVORITE