U Brčkom preminule još tri osobe od virusa korona

U Brčkom su od posljedica virusa korona preminule tri osobe, dok su potvrđena četiri nova slučaja zaraze od osmoro testiranih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Republika Srpska 23.11.2020 | 15:16
U Brčkom preminule još tri osobe od virusa korona

Broj aktivnih slučajeva zaraze u distriktu je 830, a rezultate testiranja čeka 195 lica.

Na kovid odjeljenju liječi se 100 pacijenata, od kojih 36 ima tešku kliničku sliku, 55 ih je sa srednje teškom, a devet pacijenata ima lakšu kliničku sliku.

Starije životne dobi je 63 pacijenta, srednje životne dobi 35, dok su dva pacijenta mlađi.

Na neinvazivnoj ventilaciji nalaze se tri pacijenta.

Do sada je testirano 8.069 osoba, od čega je 1.507 bilo pozitivnih, od kojih se 612 izliječilo, a 65 preminulo.

Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1.810 lica, navedeno je u saopštenju.

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Gremlin

23.11.2020 14:40

Vikendom 7-8 zarazenih, radnih danima 70- 80 . Bolnica place za renoviranjem (ili jos bolje izgradnjom potpuno nove) , osoblje se skuplja po birou i ko zna odakle sve (sa nepotpunom dokumentacijom) ,skole zatvorene , policijski cas uveden , zatvoreni ugostitelji (protest danas pred zgradom Vlade) . Ali bitno je da su izbori prosli, da su stranke dobile glasove i da sad mogu da kontaju kako sto bolje satrati budzet Distrikta na neke gluposti, ubaciti brata od tetke ili amidzica u javnu upravu i gdje bi se mogla slaviti NG. Super.

ODGOVORITE
Name

Re gremlin

23.11.2020 15:48

Pa prijatelju vidiš da samo hitne vikendom testiraju informiši se i ne lupaj po portalu ili otiđi u najbližu kovid ambulantu i prosetaj bez maske ako si od onih koji pričaju o zaverama.....

Name

Gremlin

23.11.2020 17:28

Ne pricam ja ni o kakvoj zavjeri. Bolnice jesu pune pacijenata. Ja pricam o nesposobnosti vlasti u distriktu ili ako hoces u cijeloj zemlji da naprave nesto kako treba.

Name

Re gremlin

23.11.2020 19:58

Pa dobro si rekao izbori su prošli zato sada dnevno u prosjeku ima sedamdeset zaraženih a pred Vladom protest( dva konobara, pedeset sa Lončara ljubitelja Svetog Đorđa, dvadeset iz Brčkog istih bilderčića i još desetak čudnih likova) pet ili šest osoba sa pravom protestvuju a ovi su naručeni od lokalnih političara ( seljaci u pravom smislu), vlasnika od tri kafića koji godinama dobijaju podsticaj kao i ovi nazovi ih humanitarci sa Lončara i jedan vlasnik teretane. Kada hoćeš da komentarises trebao bi više znati ili bar biti iskren, Brčko ima jednu labaratoriju i jednog doktora mikrobiologije koji dnevno istestira oko tri stotine pacijenata iz dana u dan , da i njega treba ispljuvati i reci “ vikendom ima samo osam izmišljaju” toliko ....

Name

boomerang

23.11.2020 17:36

Sa prosjekom od 70 zarazenih dnevno , za nesto vise od tri godine, svi u Brckom cemo biti zarazeni. Da li ce onda sve biti gotovo ? Ili stize Covid - 23 ?

ODGOVORITE
Name

Re boomerang

23.11.2020 20:03

Za godinu i po će za Brcko biti gotovo a kada si toliko pametan izbroj koliko će ih umrijeti zato što nisu mogli primiti jebenu infuziju zato sto je svaki dan pred ambulantom dvije stotine ljudi i zato sto je se politicarima jeb.... njima je bitno da naprave koalicije i da sa par stotina hiljada maraka podignu ove tetovirane debile da skrenu pažnju sa bitnih stvari na četrdesetpet ugostiteljski prijavljenih radnika u Brčkom ( hoteli , kafici i restorani)