Vodili smo čestitu i poštenu kampanju, tako ćemo i grad

„Na dva dana smo do cilja. Stvorili smo lijepu atmosferu i u čitavom predizbornom procesu pokazali smo ljubav i dostojanstvo. Vodili smo poštenu i čestitu kampanju u kojoj smo pokazali razumijevanje, da se može raditi časno i vrijedno. Obišli smo svakog čovjeka, svaki dom, svaku ulicu, svaki dio našeg grada i pokazali da se i na ovaj način može voditi kampanja. A kako smo vodili kampanju, tako ćemo sutra i grad."

Republika Srpska 13.11.2020 | 21:11
Vodili smo čestitu i poštenu kampanju, tako ćemo i grad

Ovo je poručio  Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjluke na večerašnjoj završnoj auto-tribini, koja je na taj način organizovana zbog epidemioloških uslova. 

„Ja sam spreman na to - da preuzmem odgovornost, da gradimo naš grad, da Banjaluka bude slobodna, uvijek pomalo prkosna, da uvijek hoće bolje i više i da uvijek bude banjalučka, a ne bilo koje stranke. Samo banjalučka“, rekao je Stanivuković. 

Istakao je da Banjaluka više neće pripadati nijednom pojedincu: 

„Zbog svih onih koji su stvorili ovu zemlju, radićemo pošteno. Stvorićemo preduslove da svaki čovjek bude jednak, da ima svoju šansu, da svaki trg bude slobodan, da svaka ulica bude slobodna, da svaki čovjek u našem gradu ima priliku da radi i živi dostojanstveno. Izašao sam iz svoje zone komfora u zonu borbe. Jer suština nije da jedan čovjek uspije. Suština je da svi imaju šansu da uspiju i da svi uspijemo. Ovo je grad svih nas!“, istakao je Stanivuković. 

Nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka, Jelena Trivić, podsjetila je da je kandidat opozicije prije dvije godine pobijedio kandidata vlasti u Banjaluci i to za 10% izašlog biračkog tijela. 

„“To je činjenica i s tom činjenicom mi dočekujemo nedelju. Vjerujem da smo od tada do danas taj rezultat potvrdili i podigli“, kaže Trivić. 

Trivić je navela primjer poslanika PDP-a i SDS-a koji u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji imaju odličan odnos: 

„Ako smo mi mogli izgraditi takav odnos i svaku razliku ostaviti po strani, zbog bolje Republike Srpske, onda ćemo to moći uraditi i u cijelom našem narodu. Naši politički oponenti su narod podijelili, a mi ćemo ujediniti“, rekla je Trivić, istakavši da će promjene u nedelju krenuti iz Banjaluke kroz čitavu Republiku Srpsku. 

Milko Grmuša, generalni sekretar PDP-a i kandidat za Skupštinu grada Banjaluka, rekao je da kada je politička pobjeda udaljena tek nekih trideset časova, niko nije tu da bi se svetio bilo kome. 

„Ovdje smo da pokažemo da smo istinski drugačiji od onih koji su se dvadeset godina svetili i prema nama ispoljavali lične i druge komplekse. Svi oni koji su zapošljavali sve svoje da bi pobjegli od gladi, a ostali gladni - oni su se svetili. Svi oni koji su otjerali djecu ove zemlje da budu nadničari u nekom drugom svijetu – oni su se svetili dvije decenije. Mi večeras šaljemo jasnu poruku – dosta je bilo osveta u Banjaluci, pobijedićemo ne zbog bilo koje stranke, nego zbog naše djece, zbog Banjaluke, zbog Krajine. Pobijedićemo jer smo djeca Petra Kočića, jer se nikada nismo saginjali, koliko god neki jazavci mislili da su nas savladali“, rekao je Grmuša. 

Istakao je da će se banjalučka djeca vraćati u svoj grad, imati šansu da se zaposle, a da nikoga ne mole, jer „kada im Draško Stanivuković obeća da će to da bude, on će to da uradi, jer nas je skupio sve, bez mržnje, konflikta i podjela, sa porukom – kakav si čovjek to ti je ulaznica za Banjaluku 21. vijeka“. 

Potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i kandidat za Skupštinu grada Dragan Milanović, podsjetio je na ciljeve programa Nova Banjaluka – transparentna profesionalna i stručna gradska uprava, iskorijenjavanje nepotizma i korupcije, transparentno trošenje budžetskih sredstava, princip „jedan političar – jedno budžetsko primanje“, zakonit konkurs pri zapošljavanju, smanjivanje broja funkcionera u Gradu: 

„Najbitnije, porodica i čovjek će biti okosnica našeg djelovanja. Ne smije kvadrat asfalta, trotoar ili kružni tok biti važniji od čovjeka i potreba jedne porodice. Najgore što nam se može desiti jeste da pobijedimo, a da ništa ne promijenimo. Ali stojimo pred vama i garantujemo da se to neće desiti“, rekao je Milanović. 

Večeras je u Banjaluku s juga Srpske, iz Trebinja, da pruži podršku došao i narodni poslanik Nebojša Vukanović: 

„Dole lanci i okovi, ne vežu se sokolovi. Tim riječima sam ispratio Draška Stanivukovića iz Crne Gore kada ga je tadašnji režim protjerao. Ta nedelja, 30. avgust, u Crnoj Gori je bila istorijska, a znam da će 15. novembar biti istorijski za Republiku Srpsku, kada ćemo proslaviti veliku pobjedu“, rekao je Vukanović. 

(BN)

Komentari / 35

Ostavite komentar
Name

ajmooo

13.11.2020 20:24

idemooo za Draska do pobjede!

ODGOVORITE
Name

Borac

13.11.2020 21:31

Stetno Drasko! Skinimo ove lopove sa vlasti.

Name

Посматрач

13.11.2020 21:41

И онда је дабар завио чоколаду...

Name

Ovca

13.11.2020 22:39

Pamet u glavu. Ne dozvolite da brojaci odluce izbore. Bugarski vozici, prasici, janjici ne mogu da odnesu prevagu, ali vrece glasova i brojaci mogu. Samo jako sa posmatracima. Imao sam prilike raditi u odboru za izbore prije 2 godine u kome nijedan papiric nije mogao da promakne. Jedan clan, predsjednik broji dok su svi ostali oko njega i clanovi i posmatraci. Pregledati svaki sporan papir vise puta, a brojanje da bude na glas. Plave hemijske bacite prije pocetka brojanja, samo crvene neka ostanu u opticaju. Obratiti paznju na tzv hemijske pisi brisi. Sa srecom.

Name

Бањалучанин

13.11.2020 22:49

Више нас је Драшко сигурно побјеђује браво браво млади човјече!

Name

Podrska

14.11.2020 06:31

Vise nas je, konacno!!!! Vjerujem u pobjedu i pocetak promjena.

Name

Direkt

14.11.2020 13:51

Dabar je krenuo u pravcu kružnih tokova i odsvirao svoje. Vrijeme je za promjene. Draško do pobjede!

Name

Drasko,Drasko

13.11.2020 20:29

TO LEGENDO SAMO JAKO,JAKO SVISMO UZ TEBE SAMO DO POBJEDE SKINIMO JARAM SA VRATA I NEKA OVAJ NAROD UZ VAS JEDNOM VIDI SVEJTLOST SVOJE BUDUCNOSTI ,,,SAMMMMO NNNAAAPPPRED..

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 22:50

Jesil izvadio Korona test u Sloveniju moras imat taj test trebat ce ti

Name

Посматрач

13.11.2020 22:51

Секта је у паници губе Бања Луку са Драшком до слободе...

Name

Boris

13.11.2020 20:36

Svaka cast, bit ce mi drago da neko tako mlad dodje do izrazaja. Svaka cast. Idemo svi uz tebe. Zivio....

ODGOVORITE
Name

V

13.11.2020 20:49

Sretno Drasko!!!!! BANJA LUKA je uz tebe!!! Ti si nas gradonacelnik!

ODGOVORITE
Name

ZIMA STIZE

13.11.2020 20:55

STIZE SLOBODA,ZAR TREBA STA VISE RECI !

ODGOVORITE
Name

RADAŠIN

13.11.2020 21:00

OVO JE DOKAZ DA KO GOD DA JE POSTEN I HOĆE DA RADI BIĆE PODRŽAN OD STRANE NARODA. ONI KOJI SU KORISTILI OPROBANU TAKTIKU ''ZAVADI PA VLADAJ'', DRUGE NAZIVALI IZDAJNICIMA A ČINILI IZDAJU, KONAČNO ĆE SE UDAVITI U SVOJIM BEZOBZIRNIM LAŽIMA. PROCES PROMJENA JE POČEO, MOŽE TEĆI BRŽE ILI SPORIJE ALI SE SIGURNO NE MOŽE ZAUSTAVITI. VIŠE NAS JE PA MORA SVANUTI.

ODGOVORITE
Name

Mikula

13.11.2020 21:06

Sta je ovo dns ko fol u opoziciji a na terenu glasa za snsd kandidate

ODGOVORITE
Name

idemoo

13.11.2020 21:08

to legende samo tako

ODGOVORITE
Name

Sretno

13.11.2020 23:52

Mladi dobri čovječe ,podrška ?

Name

DOBOJ

13.11.2020 21:25

Da nam jednom svane. SRETNO. VISE NAS JE.

ODGOVORITE
Name

Pešikan

13.11.2020 22:49

SRETNO DRAŠKO.

Name

Богами

13.11.2020 22:14

Мени нико нити је долазио нити се обраћао. Сад не знам да ли и да излазим на изборе.

ODGOVORITE
Name

Milivoje Vatrogasac

13.11.2020 22:15

Draško u Banja Luci Saša u Srpcu.

ODGOVORITE
Name

Lana

13.11.2020 22:30

SREĆNO DRAŠKO.

ODGOVORITE
Name

Radovan

13.11.2020 22:40

Sretno mladi pošteni čovječe bog ti pomogao junače.Više nas je.Sekta dole.

ODGOVORITE
Name

Arabella i Familijae

14.11.2020 01:17

Drasko LEGENDO dosli SMO da glasamo za postenog politicara koji ce Banja Luku da vodi u Bolje SUTRA. POZIVAMO SVE POSTENE GRADJANE BANJA LUKE KOJI SE NISU PRODALI ZA SITNE PARE DA GLASAJU ZA DRASKA STANIVUKOVICA.!!!

ODGOVORITE
Name

Транспортер

14.11.2020 01:24

Искрена подршка за Драшка од самог почетка. Сигуран сам да побјеђује. Нажалост нећу моћи искористити своје право гласа јер држава нема и не жели да има механизам који би омогућио радницима у транспорту да искористе своје уставом загарантовано право на глас. Надам се да ће опозиција побједом на локалним изборима покренути талас промјена са којима ће на републичким изборима одувати снсд мафију са политичке сцене а многе од њих и на робију да одговорају за почињен криминал. Надам се и конкретној законској регулативи на нивоу БиХ која ће омогућити радницима у транспорту да искористе право на гласање уколико су послом спријечени да физички присуствују на гласачком мјесту. На овај начин садашњи, нама је укинуто уставно право на глас, али држава воли наше паре и не пита нас јесмо ли кући кад нам шаље рачуне за режије и ртв претплату, итд. То се мора мијењати. Сретно Драшко. До коначне побједе.

ODGOVORITE
Name

Ivan

14.11.2020 02:34

Samo naprijed do pobjede. Zivljela Banja Luka, zivljela Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Fenix

14.11.2020 05:16

Svaka čast.Velika borba,bezbroj hapšenja,privodjenja,prijava ali džaba im.Draško je prejak za Dodika i njegove sluge. Mnogi duze godina koji su bili istinski Dodikovci kažu u nedjelju daju glas DRASKU.

ODGOVORITE
Name

Petar

14.11.2020 05:32

Da Banja Luka ponovo bude simbol ljepote i mladosti, a ne Lukačevih robota sa dugim cevima. Više nas je. Sretno!

ODGOVORITE
Name

Boki

14.11.2020 05:44

Tako je Draško idemo naprijed do pobjede. Da skinemo dugogodišnji jaram lopovluka, ucjene, laži, izdaje i kukavičluka.

ODGOVORITE
Name

Boris

14.11.2020 06:30

S božijom pomoći do konačne pobjede. Naprijed trenutna opozocijo. Narod je uz Vas. SNSD mora postati prošlost za dobrobit našeg naroda

ODGOVORITE
Name

samo sam ja cist

14.11.2020 11:47

Ko o cemu KURVA O POSTENJU, znam da ste neskolovani al i kao takvi postujte izbornu tisinu ako znate uopste sta je to, a da to radi vlast bilo bi tuzakanja po zap ambasadama, al niste vi krivi tesko je zivjeti sa kompleksima

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2020 13:55

Druže, ova vijest je od juče. :)))

Name

Milja

14.11.2020 11:54

Oj narode, narode, evo tebi slobode. Zivjeli borci za slobodu i pravdu.

ODGOVORITE
Name

Drasko Stanivukovic

14.11.2020 15:47

Hvala Vam svima na podrsci! Pozdrav iz visemilionske vile koju je moj tata napravio sklapajuci poslove dok je sds vladao! Puno mi znaci jer sam potrosio ogroman novac na kampanju, da budem precizan, 0.00001 posto od onog sto tata ima na racunima

ODGOVORITE
Name

Padaaa konačnooo Više nas je

14.11.2020 17:41

a od prekosutra PREPORODDD. I sud, oduzimanje ukradenog,katarza . A ti botu stani u red po sendvič. Siguran sam da se Draskovoj pobjedi vec raduje 75% SNSDovaca. Podrži i ti botčino,olakšaj si dušu jadan ne bio,upiši se u ljude,daj si šansu da se uspraviš, da i tebe sunce slobode ogrije. Budi čovjek čovječeee,konačnooo. Više nas je,vaistinu.