Pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom?

Edis Zukić (38) iz sela Kerep kod Gradačca pobjegao je u četvrtak naveče iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, saopštili su službeni izvori.

Bosna i Hercegovina 06.11.2020 | 19:24
Pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom?

- Nama je bjekstvo zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo organizovali potragu i o njegovom bjekstvu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mjestu bjekstva tokom kojeg smo utvrdili da mu je u bjekstvu pomogao drugi zatvorenik. Riječ je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio krivično djelo omogućavanje bjekstva osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva u Orašju - kažu iz policije.

Bijeg Edisa Zukića juče nam je potvrđen i u oraškom zatvoru.

- Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera, kažu u ovom zatvoru.

U zatvoru za odbjeglog zatvorenika kažu da je bio dobar i primjeran, a da su ga na bjekstvo natjerali porodični problemi.

- Prije bjekstva je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Izvinio se Upravi zatvora i rekao da će kad riješi svoje probleme sam se vratiti u zatvor - kaže nam isti izvor.

Neslužbeno saznajemo da mu je navodno supruga u prošlu subotu bila u posjeti i da mu je tada saopštila da neće više živjeti s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobjegao iz zatvora.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sta Reći

06.11.2020 18:43

Još se jedino sirotinja iskreno voli, oni drugi to sve kupe.

ODGOVORITE
Name

za Sta reci

07.11.2020 05:28

Pa odprilike samo sirotinja i zavrsi u zatvoru.

Name

Zeno

06.11.2020 20:02

Cuvaj se, ne dolazi ovaj da se pomiri. Javite joj, moze kasno biti.

ODGOVORITE
Name

Goca Predojevic

06.11.2020 20:05

Svaka cast, pravi dzentlmen!

ODGOVORITE