BN: Rođena zdrava beba u opracionoj sali kovid bolnice

Takođe, ističu i jednu lijepu vijest da je rođena zdrava beba u operacionoj sali kovid bolnice.

Republika Srpska 06.11.2020 | 12:02
BN: Rođena zdrava beba u opracionoj sali kovid bolnice

- U kovid bolnici u Bijeljini na liječenju je 91 osoba. Dvije trećine bolesnika ima tešku kliničku sliku. Osmoro je na respiratoru, od kojih je dvoje intubirano i oni su životno ugroženi.  Na kiseoničkoj terapiji je 46 oboljelih", saopšteno je iz bijeljinske bolnice.

Dalje se navodi da se svakodnevno povećava broj prijema sa zapuštenom kliničkom slikom, zbog čega prognoza bolesti postaje neizvjesna i loša, a samim tim i krajnji ishod.  

"U situaciji kada se epidemiološka situacija pogoršava, pozivamo građane da se na vrijeme javljaju ljekaru i da ne odlažu bolničko liječenje, jer je pravovremeno uključivanje terapije spašava život", apeluju iz bolnice i dodaju da je u protekla 24 sata u Bijeljini  registrovano 145 osoba pozitivnih na virus korona.

-Epidemiloška situacija  postaje prijeteća i zato svi treba da djelujemo preventivno i spriječimo dalje širenje virusa tako što ćemo se dosijedno pridržavati propisanih mjera zaštite/ nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku/", kaže se u saopštenju.

Takođe, ističu i jednu lijepu vijest da je rođena zdrava beba u operacionoj sali kovid bolnice.

"Majka, koja je na prijemu bila pozitivna na korona virus, zahvaljujući stručnom ginekološko–akušerskom timu bijeljinske bolnice donijela je na svijet zdravu bebu.  Majka i beba su nakon kraćeg boravka u bolnici puštene kući", stoji u saopštenju.

(BN) 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MM

06.11.2020 11:19

Stvarno predivna vijest.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.11.2020 11:22

Pa šta je tu čudno što se beba rodila zdrava????? Pa normalno da je zdrava....

ODGOVORITE
Name

Skeptiku

06.11.2020 12:33

Srecom beba zdrava ali ti osta umno bolestan

Name

ReRe Skeptiku

06.11.2020 17:27

Bolesni ste vi glupi ljudi Skeptik u pravu