Sedamsto zahtjeva za obnovu školskih objekata

Nastavljen je defile ministara u predizbornom periodu u srbačkoj opštini. Tako su danas ovu lokalnu zajednicu posjetile potpredsjednica vlade i ministar za životnu sredinu, gradjevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar finansija Zora Vidović. 

Republika Srpska 04.11.2020 | 18:00
Sedamsto zahtjeva za obnovu školskih objekata

One su sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem boravile u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ iz Kukulja, gdje su u toku radovi na rekonstrukciji krova školskog objekta za šta je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvao i ekologiju izdvojilo 120.000 maraka. 

Potom su posjetili Centar srednjih škola „Petar Kočić“ u Srpcu, gdje treba da počene realizacija projekta energetske efikasnosti, koji  se, trakođe, finansira u sklopu programa vlade Republike Srpske. Ukupno će se investirati 1,3 miliona maraka, istakla je Golićeva i pritom naglasila da je to rezultat uspješne saradnje lokalne i republičke vlasti.

„Na planu energetske efikasnosti u Srpskoj biće obnovljeni brojni objekti, a već je stiglo više od 700 zahtjeva od kojih  su mnogi  realizovani“, izjavila je ministar Srebrenka Golić. 

Ministar finansija u vladi Srpske, Zora Vidović pomenula je dva za Srbac značajna planirana projekta, a to je proširenje sistema vodosnabdjevanja i izgradnja vodoprivrednih objekata koji su od velikog značaja za stanovništvo, naročito kada je u pitanju zaštita od poplava. 

Zanimljivo je da se potpredsjednica vlade i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić nije dotakla i planova za zaštitu životne sredine, zbrinjavanje komunalnog otpada i izgradnju prečistača otpadnih voda, što je jedno od najaktuelnijih problema građana srbačke opštine. 

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Borac

04.11.2020 17:21

Jesu se pacovi rastrkali uoci izbora. Narode lazu vas,bas kao i do sada. Oni nas samo kradu i raseljavaju.

ODGOVORITE
Name

Kalinovik

04.11.2020 17:31

Svaka cast strucnjacima na celu sa golickom najjacim lopovom I unisteteljem prirode I drzave.ener.efikasnost os skola u kalinoviku zlocin epskih razmjera.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

04.11.2020 18:05

Jasu vala dobro kažeš pravi pacovi. Hodaju kao fol lopurde. Nema većih

ODGOVORITE
Name

MRKI MRKIĆ

04.11.2020 18:20

KAMO SREĆE DA IMA KO POHAĐATI TE ISTE ŠKOLE. TO BI BILO BACANJE PARA.

ODGOVORITE
Name

Nepodobni

04.11.2020 19:25

Nek napravi sebi i mladjanu kanalizaciju u Zlatiborskoj ulici

ODGOVORITE
Name

Srbac 2

05.11.2020 04:55

A šta su uradili oni prije Mlađana? Samo su se 4 godine svađali oko rasporeda ko će gdje. Sjeti se njihovih kadrova, Burjana i kompanije. I sada su već podjelili mjesta, a izbori nisu ni počeli. A kada čovjek čuje koga i gdje planiraju postaviti muka te uhvati. Kada vidiš samo koga su istaknuli za kandidate za načelnika sve je jasno. Rakić u životu ništa korisno niti vrijedno nije uradio, a o Iliću je suvišno pričati. Za njega važi ona izreka, velika je mačku teleća glava, nije u stanju da je nosi.

Name

Petar

05.11.2020 05:54

Osetili miševi opasnost pa se uznemirili.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

05.11.2020 09:55

Sve obećanje ludom radovanje pred izboreeeee,ne lažite narod višeee,baš sad pred izbore posjete organizujete školama,u Srbcu je život davno stao zbog kriminalaca koji su olešili Srbac i otišli davno u Banjalučke fotelje,ostalo vam samo obećanje da će se nešto radit ali kome gospodo kad ste sve zadužili,što lažete narod,ko je pokro mašine iz "Itrisa" hoće li za to iko odgovarati ikad ,ko je razhebo " stirokart" dvije najjače firme od kojih je Srbac živio,kako vam to nije bilo pred izbore da presječete vrpcu pa otvorite,skinete ljude sa biroa,vama samo obećanja ostala od karaktera sram da vas bude od Dragosavljevića preko Mirka Kojića Zore Vidović i ostale crvene sekte...puuuu!

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

05.11.2020 10:00

Zna Zora odlično kakvo je stanje na Srbačkim mjesnim zajednicama što se škola tiče samo došli pred izbore da bace koje obećanje ne bi li narod čuo da će se nešto ulagat, a u zadnjih 15 godina ništ ulagano nije sem pred izbore štrcnu malo to da zamagle narodu oči da im produže mandat da kradu do sledećih izbora i tako u krug.

ODGOVORITE
Name

nemanja

05.11.2020 16:02

Oni su narod rastjerali al rad korone narod se vraća i kažnjava ih ničija do zore nije sijala

ODGOVORITE