Седамсто захтјева за обнову школских објеката

Настављен је дефиле министара у предизборном периоду у србачкој општини. Тако су данас ову локалну заједницу посјетиле потпредсједница владе и министар за животну средину, градјевинарство и екологију Сребренка Голић и министар финансија Зора Видовић. 

Република Српска 04.11.2020 | 18:00
Седамсто захтјева за обнову школских објеката

Оне су са начелником општине Србац Млађаном Драгосављевићем боравиле у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ из Кукуља, гдје су у току радови на реконструкцији крова школског објекта за шта је Министарство за просторно уређење, грађевинарствао и екологију издвојило 120.000 марака. 

Потом су посјетили Центар средњих школа „Петар Кочић“ у Српцу, гдје треба да почене реализација пројекта енергетске ефикасности, који  се, тракође, финансира у склопу програма владе Републике Српске. Укупно ће се инвестирати 1,3 милиона марака, истакла је Голићева и притом нагласила да је то резултат успјешне сарадње локалне и републичке власти.

„На плану енергетске ефикасности у Српској биће обновљени бројни објекти, а већ је стигло више од 700 захтјева од којих  су многи  реализовани“, изјавила је министар Сребренка Голић. 

Министар финансија у влади Српске, Зора Видовић поменула је два за Србац значајна планирана пројекта, а то је проширење система водоснабдјевања и изградња водопривредних објеката који су од великог значаја за становништво, нарочито када је у питању заштита од поплава. 

Занимљиво је да се потпредсједница владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић није дотакла и планова за заштиту животне средине, збрињавање комуналног отпада и изградњу пречистача отпадних вода, што је једно од најактуелнијих проблема грађана србачке општине. 

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Борац

04.11.2020 17:21

Јесу се пацови растркали уоци избора. Народе лазу вас,бас као и до сада. Они нас само краду и расељавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

04.11.2020 17:31

Свака цаст струцњацима на целу са голицком најјацим лоповом И унистетељем природе И дрзаве.енер.ефикасност ос скола у калиновику злоцин епских размјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

04.11.2020 18:05

Јасу вала добро кажеш прави пацови. Ходају као фол лопурде. Нема већих

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРКИ МРКИЋ

04.11.2020 18:20

КАМО СРЕЋЕ ДА ИМА КО ПОХАЂАТИ ТЕ ИСТЕ ШКОЛЕ. ТО БИ БИЛО БАЦАЊЕ ПАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неподобни

04.11.2020 19:25

Нек направи себи и младјану канализацију у Златиборској улици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац 2

05.11.2020 04:55

А шта су урадили они прије Млађана? Само су се 4 године свађали око распореда ко ће гдје. Сјети се њихових кадрова, Бурјана и компаније. И сада су већ подјелили мјеста, а избори нису ни почели. А када човјек чује кога и гдје планирају поставити мука те ухвати. Када видиш само кога су истакнули за кандидате за начелника све је јасно. Ракић у животу ништа корисно нити вриједно није урадио, а о Илићу је сувишно причати. За њега важи она изрека, велика је мачку телећа глава, није у стању да је носи.

Name

Петар

05.11.2020 05:54

Осетили мишеви опасност па се узнемирили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

05.11.2020 09:55

Све обећање лудом радовање пред избореееее,не лажите народ вишеее,баш сад пред изборе посјете организујете школама,у Србцу је живот давно стао због криминалаца који су олешили Србац и отишли давно у Бањалучке фотеље,остало вам само обећање да ће се нешто радит али коме господо кад сте све задужили,што лажете народ,ко је покро машине из "Итриса" хоће ли за то ико одговарати икад ,ко је разхебо " стирокарт" двије најјаче фирме од којих је Србац живио,како вам то није било пред изборе да пресјечете врпцу па отворите,скинете људе са бироа,вама само обећања остала од карактера срам да вас буде од Драгосављевића преко Мирка Којића Зоре Видовић и остале црвене секте...пуууу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

05.11.2020 10:00

Зна Зора одлично какво је стање на Србачким мјесним заједницама што се школа тиче само дошли пред изборе да баце које обећање не би ли народ чуо да ће се нешто улагат, а у задњих 15 година ништ улагано није сем пред изборе штрцну мало то да замагле народу очи да им продуже мандат да краду до следећих избора и тако у круг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

05.11.2020 16:02

Они су народ растјерали ал рад короне народ се враћа и кажњава их ничија до зоре није сијала

ОДГОВОРИТЕ