Zvornik: U akciji "Best" uhapšeno šest lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su proveli međunarodnu operativnu akciju kodnog naziva „Best”, usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata. 

Republika Srpska 04.11.2020 | 16:23
Zvornik: U akciji "Best" uhapšeno šest lica

Tokom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e su izvršili pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stavri na ukupno osam lokacija u Zvorniku, te lišili slobode šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo ”Organizovani kriminal”, saopšteno je iz SIPE.

U saopštenju se navodi: "Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, određena količina oružja, municije, novca raznih evidencija, kao i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku."

"Osumnjičena lice privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada. Navedene aktivnosti provodene su po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, uz podršku Policijskog  centra Jugoistočne Evrope (SELEK) i asistenciju policijskih službenika MUP-a Republike Srpske", kaže se u saopštenju SIPE.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Дрињача

04.11.2020 18:37

Зато они навече стоје код Цицваре, даље од границе да би могли сарадници на Дрини радити. А они овамо мрцваре поштен свијет који пролази главним магистралним путем

ODGOVORITE
Name

Radojica

04.11.2020 20:03

A stalno se kriju pod debelom međom

ODGOVORITE