Abramović najavio nove investicije u Berkovićima

"Najmanje jednu desetinu budžeta izdvojićemo za poljoprivredu, gradićemo sisteme za navodnjavanje i tako ćemo našim poljoprivrednicima olakšati život i rad" izjavio je Nenad Abramović na današnjem predstavljanju kandidata i odborničke liste SDS za Berkoviće.

Republika Srpska 30.10.2020 | 15:31
Abramović najavio nove investicije u Berkovićima

"U protekle četiri godine smo realizovali brojne infrastrukturne projekte, a samo u ovoj godini uložili smo 600 hiljada КM u izgradnju lokalnih puteva, što je za male Berkoviće značajna investicija", rekao je danas Nenad Abramović, kandidat SDS za načelnika opštine Berkovići.

On je naveo da će u naredne četiri godine akcenat u radu načelnika i opštinske administracije biti dovođenje stranih investitora, a kao realnu razvojnu šansu naveo izgradnji solarne elektrane i pokretanje proizvodnje na eksploataciji i preradi građevinskog kamena.

"Mi već imamo prisutne investitore koji će proširiti postojeće kapacitete i otvoriti nova nalazišta" rekao je Abramović.

Istakao je da će posebna pažnju biti posvećena poljoprivrednicima, jer se veliki broj stanovnika ovog hercegovačkog mjesta bavi ovom djelatnošću. 

"Najmanje jednu desetinu budžeta izdvojićemo za ove namjene, gradićemo sisteme za navodnjavanje i tako ćemo našim poljoprivrednicima olakšati život i rad" izjavio je Abramović na današnjem predstavljanju kandidata i odborničke liste SDS za Berkoviće.

On je naglasio da u ovoj kampanji neće zalijepiti ni jedan predizborni plakat, jer cijeni da je SDS u Berkovićima povjerenje koje su mu ukazali građani u proteklih osam godina upotrijebio na njihovu dobrobit i da oni to prepoznaju. 

Za odborničku listu je kazao da je ona pažljivo birana, da predstavlja spoj mladosti i iskustva, i da na njoj nema papaka i preletača, kao što je to bio slučaj na prethodnim izborima.

"Pamtim Berkoviće prije dolaska na vlast SDS-a i mogu vam reći da je ova opština u posljednjih osam godina vidno napredovala" rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović danas u Berkovićima.

On je istakao da svi mogu vidjeti da se gradi jedno kompletno novo naselje, da Berkovići vidljivo rastu i razvijaju se. 

"Investitori su ovdje prepoznali dobru priliku i ambijent za razvijanje poslova i za četiri godine ovo će biti poželjno mjesto za život. Čini mi se da cijeloj Hercegovini Berkovići najbrže napreduju, rastu i razvijaju se" rekao je Šarović.

(BN)
                                                        

                                                                                 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bosko

30.10.2020 15:46

Kome cete graditi bilo sta kad vec nikoga nema? Sce babe i djedovi pored puta, nidje mlada co'eka!

ODGOVORITE
Name

Direkt

30.10.2020 17:54

Ne gradi se samo za sadašnjost, već i zbog budućnosti. Ako Berkovići postanu opština koja ima sve što i druge (veće) opštine imaju, nesumnjivo je da će to privući neke ljude da se tu dosele.

Name

Nije dobro

30.10.2020 18:28

Ako se škola gasi tu nema pomoći. Niti jedna se nije povratila i obnovila. To je pravilo.