Pred zatvaranjem škola, đaci se zarazili na proslavi

U Srednjoj školi "Karađorđe" u Rači tri odjeljenja će biti u izolaciji zbog korone, i đaci će pratiti onlajn nastavu.

Srbija 29.10.2020 | 13:24
Pred zatvaranjem škola, đaci se zarazili na proslavi

Ovoj školi prijeti i potpuno zatvaranje i prelazak na onlajn nastavu, što bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od počtka trećeg talasa epidemije korona virusa

Kako je za Blic izjavio predsjednik opštine Nenad Savković, “danas je nakon sastanka Ministarstvu poslat takav prijedlog”, a ukoliko se pristizanje novih oboljelih učenika nastavi, biće zatvorena cijela škola, koja ima ukupno 11 odjeljenja.

– Riječ je o đacima koji su se zarazili vjerovatno na proslavama punoljetstva ili slavama. To su djeca kojoj je teško zabraniti takva okupljanja. Postoji migućnost da cijela škola bude zatvorena i da svi prate nastavu preko interneta – kaže Nenad Savković.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tito

29.10.2020 13:21

Koju "onlajn nastavu" pominjete??? Nemojte brkati pojmove i zbunjivati narod. Naše ministarstvo je bilo potpuno neažurno, te zbog takvog stava nije ni pripremilo onlajn nastavu. Sada... kad je "zagustilo" oni koriste viber kao glavno sredstvo i to nazivaju ONLAJN nastavom. To su kvaliteti naših kadrova, ministara, zamjenika i svih ostalih koji su postavljeni na odgovorne funkcije. Ja bih propao i zemlju da sam na njihovom mjestu. Ali, dobro.... diplomu su uvijek mogli kupiti, međutim... znanje je nešto sasvim drugo.

ODGOVORITE