Nema mjesta za paniku, ali moramo biti odgovorni

- Procenat zaraženih u Bijeljini je i dalje visok i inače u regiji. Ja ni danas nemam lijepe vijesti o zaraženim osobama iz Bijeljine, brojevi su slični kao i juče, kazao doktor Zlatko Maksimović direktor JZU "Sveti Vračevi" Bijeljina komentarišući pogoršanu epidemiološku situaciju u ovom gradu.

Republika Srpska 28.10.2020 | 11:54
Nema mjesta za paniku, ali moramo biti odgovorni

Govoreći o otvaranju nove kovid bolnice u Bijeljini, Maksimović kaže da su se spremali, ali ako se, kako kaže, ne budu poštovale mjere kapacitet bolnice neće biti dovoljan, koji broji do 50 kreveta.

"Najveći broj je lica u bolnici sa teškom kliničkom slikom. Ono što je ohrabrujuće je da smrtnost koja nije velika u našoj bolnici. Virus se širi onoliko koliko se ne poštuju epidemiološke mjere."

Nema mjesta za paniku, naglašava Maksimović, ali ima za ozbiljnost građana i jedino tako možemo pobijediti ovu bolest.  

"Ako bolnica padne sve je palo, mi smo posljednja linija odbrane i daćemo sve od sebe da izliječimo sve ljude. Sad dolaze do izražaja oni koji znaju da rade i da rukovode", naglasio je Maksimović u Jutarnjem programu BN TV.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xy

28.10.2020 11:19

Fenomenalan čovjek, sjajan menadžer. Kapa dole za Dr Maksimovića.

ODGOVORITE
Name

Čuj

28.10.2020 12:26

Šta je to u njemu sjajno,šta?Politički preletač koji ne zna dvije ovce da sačuva,šta još?Bolnica Bijeljina već drugi put u dva mjeseca ruši sve rekorede,jedini mu je uspijeh da je sve više u medijima,mogao bi karijeru nastaviti na PINK-u

Name

Slavisa

28.10.2020 12:18

Doktor Zlatko je primjer pravog domaćina

ODGOVORITE
Name

Kratko i jasno

28.10.2020 14:44

Pa evo na RTRS Mico Papak Micic nastupa bez maske.o cenu pricate. kolega Škrbic isto ,a kada je u Monte Karlu tamo nosi masku.

ODGOVORITE