U vjeri u Boga i Svetu Petku na pravednom putu

 Manastir Svete Petke posvećen prepodnoj majci Paraskevi u Bijeljini danas proslavlja današnji praznik.

Republika Srpska 27.10.2020 | 13:51
U vjeri u Boga i Svetu Petku na pravednom putu

Srpska pravoslavna crkva praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke, zaštitnice žena, svetiteljke koja je pomagala bolesne i siromašne. Vjernici joj se obraćaju molitvom za pomoć i spas od bolesti i drugih životnih nevolja.

“Sveta Petka je podijelila svoje imanje sirotinji i otišla putem koji vodi u vječnost. Sveta Petka je naša srodnica, porijeklom Srpkinja i zato je naš narod posebno poštuje, kao i cijelo čovječanstvo, čak i oni koji nisu pravoslavne vjere", rekao je umirovljeni episkop zvorničko – tuzlanski Vasilije Kačavenda i pozvao je sav srpski narod da se moli Svetoj Petki i čestitao krsnu slavu.

On je istakao da ljudi zaboravljaju da je sve što rade u životu ništa ako je bez Boga. 

"Zaboravljaju da je Božji sud krajnji sud, da je Božje viđenje krajnje viđenje. Zato treba da se opametimo, da se prizovemo sami sebi i razmislimo gdje smo, šta radimo, koliko se Bogu molimo, da li u crkvu idemo ili sjedimo u praznične dane ispijajući kafe, prevrćemo šolje, odlazimo kod gatara umjesto da se obratimo velikom ljekaru – Hristu spasitelju i Svetoj Petki”, istakao je umirovljeni episkop zvorničko – tuzlanski Vasilije. 

BN