У вјери у Бога и Свету Петку на праведном путу

 Манастир Свете Петке посвећен преподној мајци Параскеви у Бијељини данас прославља данашњи празник.

Република Српска 27.10.2020 | 13:51
У вјери у Бога и Свету Петку на праведном путу

Српска православна црква празнује дан Преподобне мати Параскеве - Свете Петке, заштитнице жена, светитељке која је помагала болесне и сиромашне. Вјерници јој се обраћају молитвом за помоћ и спас од болести и других животних невоља.

“Света Петка је подијелила своје имање сиротињи и отишла путем који води у вјечност. Света Петка је наша сродница, поријеклом Српкиња и зато је наш народ посебно поштује, као и цијело човјечанство, чак и они који нису православне вјере", рекао је умировљени епископ зворничко – тузлански Василије Качавенда и позвао је сав српски народ да се моли Светој Петки и честитао крсну славу.

Он је истакао да људи заборављају да је све што раде у животу ништа ако је без Бога. 

"Заборављају да је Божји суд крајњи суд, да је Божје виђење крајње виђење. Зато треба да се опаметимо, да се призовемо сами себи и размислимо гдје смо, шта радимо, колико се Богу молимо, да ли у цркву идемо или сједимо у празничне дане испијајући кафе, преврћемо шоље, одлазимо код гатара умјесто да се обратимо великом љекару – Христу спаситељу и Светој Петки”, истакао је умировљени епископ зворничко – тузлански Василије. 

БН