BN: Rebalansom budžeta hitno pomoći privredi 

- Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalans budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomogli najugroženijim u oblasti ugostiteljstva, muzičare, turizma i  prerađivačke industrije gdje je očit pad obima posla - kaže šef Kluba odbornika PDP-a u Bijeljini Slaviša Marković.

Republika Srpska 27.10.2020 | 10:11
BN: Rebalansom budžeta hitno pomoći privredi 

Za petak 30. oktobar zakazana je 42. sjednica Skupštine grada Bijeljina, gdje će jedna od glavnih tačaka biti usvajanje Nacrta rebalansa budzeta. 

Odbornici Partije Demokratskog Progresa u Skupštini grada Bijeljina, uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta obezbijede sredstva kako bi se pomoglo privrednicima pogođenim smanjenjem obima posla usljed pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona. 

Šef odborničkog kluba PDP-a Slaviša Marković, kaže da rebalansom budžeta treba imati u vidu i pogoršanu epidemiološku situaciju u gradu i da treba naći načina da se pomogne privrednicima. Skupština je i ranije svojim odlukama, koliko je u tom trenutku bilo moguće pomagala privrednicima pogođenim epidemiološkim mjerama, oslobađajući ih plaćanja komunalnih taksi.

- Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalans budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomogli najugroženijim u oblasti ugostiteljstva, muzičare, turizma i  prerađivačke industrije gdje je očit pad obima posla. Ljudima je ugrožena egzistencija i normalni uslovi za život, te je sasvim logično da se hitno interveniše iz budzeta. Ovo je neophodno uraditi već u petak na sjednici Skupstine grada, kako se demonstracije koje su juče bile ispred zgrade gradske uprave ne bi više ponavljale - rekao je Marković.

Šef odborničkog kluba PDP-a smatra da je sredstva potrebno preusmjeriti sa projekata koji se ne mogu završiti u ovoj godini, a njihovu realizaciju nastaviti kada se steknu povoljni uslovi. 

- Egzistencija ljudi je najvažniji projekat - podvukao je Marković.

(BN)

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

mihail

27.10.2020 09:59

Kada je privreda bila drzavna, normalno je bilo iz budzeta narodne pare vracati u privredu Sada je privreda privatna Nije normalno pare iz Budzeta tj od poreza vracati privredi koja je privatna Zasto, zato sto njihove proizvode, na koje se placa PDV , kupuje isti taj narod ,zasto bi tada gradio od svojih para privatne firme.

ODGOVORITE
Name

d

27.10.2020 11:43

KOJOJ PRIVREDI, ZAR JOŠ TO POSTOJI. IMA NEŠTO OD RANIJE ALI TO SU IZMUZLI DA IM POMOĆI MOŽE SAMO BOG. POMOZITE VI NARODU DA OVO PREŽIVI SVAKAKO.

Name

lupetanje

27.10.2020 10:01

Da se pomogne ugostiteljstvu ??????? Neka prodaju svoje džipove i nekretnine , koje su stekli neizdavanjem fiskalnih računa, neprijavljivanjem radnika , duplim poslovnim knjigama, spregom sa vlašću itd. Ili još bolje, dajte vi političari predlagači, dojučerašnji vlastodršci iz svog džepa.

ODGOVORITE
Name

OKUPLJANJE ZA KORONU

27.10.2020 10:43

Jel ovo Krajišnikov sin?

ODGOVORITE
Name

Borac

27.10.2020 10:54

Nema novca u opstini. Otisao je za bildbordove mice trecine. A ostalo za jagnjice i prasice za skupove.

ODGOVORITE
Name

Goga

27.10.2020 11:01

Bravo za prijedlog Pdp! Bravo tako se radi za dobrobit građana!

ODGOVORITE
Name

Janja

27.10.2020 11:02

Neka odkažu projekte, i neka sirotinji podijele pare da narod prezivi.

ODGOVORITE
Name

Aco

27.10.2020 12:14

Ma trče da podjele pare.Nisu oni zato izabrani.Oni brane RS.