Ima 14 godina i visok je 221 centimetar, da li je najviši tinejdžer na svetu?!

Ren Keju iz Kine ima 14 godina, i zbog svoje visine, koja je već dostigla dva metra i 21 centimetar, izdvaja se iz grupe svojih vršnjaka iz razreda.

Zanimljivosti 21.10.2020 | 15:30
Ima 14 godina i visok je 221 centimetar, da li je najviši tinejdžer na svetu?!

Tinejdžer i dalje raste, a trenutno je u fazi prijave za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda, za najvišeg tinejdžera na svetu. 

Tu titulu do sada je nosio jedan američki tinejdžer koji je bio visok 215,9 centimetara kada je imao 16 godina.

Keju pohađa deveti razred škole u jugozapadnoj Kini u Sečuanu, i nedavno je proslavio 14. rođendan.

Izgleda da visina ovog tinejdžera nije rezultat bilo kakvog zdravstvenog problema, prenosi thestateindia.com.

Ren kaže da su ga roditelji odveli u bolnicu na pregled kada je bio još mlađi i da su, kako tvrdi, lekari tada utvrdili da njegovu visinu nije izazvala nijedna bolest.

Veruje da na njegovu visinu utiču geni roditelja, baka i deka; svi su viši od dva metra.
Rođen 18. oktobra 2006. godine, Keju je još dok je bio u vrtiću shvatio da je mnogo viši od svojih vršnjaka.

Izjavio je za kineski portal Red star njuz, da je imao prosečnu visinu 13-godišnjeg dečaka u Kini - kada je imao samo tri godine. Kao rezultat toga, oni koji ga ne poznaju, često su mislili da je osnovac.

„U početku mi je bilo mnogo stalo do toga kako drugi ljudi misle o meni, ali moj učitelj me je naučio da vodim svoj život po svom, i pustim druge da ogovaraju", rekao je tinedžer.

Kada je imao 11 godina, visina mu je bila 2,06 metara.

Osoblje škole se potrudilo, pa tako Ren ima poseban radni sto i stolicu, kao i školsku uniformu, kako bi neometano učestvovao u nastavi.

Ipak, teškoća ima, i to uglavnom u gradskom prevozu, ali i kada želi da poseti neki zabavni park.

Uprkos visini, kaže da ga košarka ne zanima, kao ni drugi sportovi, pošto ima poteškoća pri kretanju zbog benignih promena u hrskavici a ima i ravne tabane.

Očekuje se da se zvaničnici Ginisove knjige rekorda, koji su izvršili merenje Renove visine po protokolu, baš na njegov 14. rođendan, o tome, da li je Ren najviši tinejdžer na svetu, izjasne sledećeg meseca.

Titula najvišeg tinejdžera na svetu trenutno je upražnjena, jer su nekadašnji rekorderi sada stariji od 18 godina.

Kevin Bredford iz Sjedinjenih Američkih Država bio je najviši tinejdžer na svetu, potvrđen od strane predstavnika Ginisovih svetskih rekorda. Rođen je 27. oktobra 1998. godine, i njegova „rekordna visina" bila je 215,9 centimetara.

Najviša tinejdžerka bila je Rumejsa Gelgi, koja je rođena u Turskoj 1. januara 1997. Njena visina za rekord, od 213,6 centimetara, potvrđena je u martu 2014. godine.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar