Pretukao osobu sa invaliditetom, pa uhapšen

Nermin M. (39) iz Kozarske Dubice uhapšen je zbog sumnje da je pretukao osobu s invaliditetom, Samida Bačića (61), kojem je nanio veoma teške povrede.

Republika Srpska 19.10.2020 | 19:01
Pretukao osobu sa invaliditetom, pa uhapšen

Usvom pohodu, Nermin je Bačića oborio iz invalidskih kolica i tukao ga nasred ulice.

Sve se desilo u subotu uveče u Kozarskoj Dubici, a Bačić je tom prilikom zadobio tešku povrede glave i prebačen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je zbog ozbiljnosti povreda zadržan na liječenju.

Iz ove zdravstvene ustanove je, navodeći inicijale, saopšteno da je Bačić smješten na Klinici za neurohirurgiju.

– Pacijent je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze o njegovom zdravstvenom stanju su peruranjene – rekli su u UKC Republike Srpske.

Svađa

Prema nezvaničnim informacijama, Nermin M. i Bačić posvađali na ulici ispred kuće zajedničke poznanice.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da sve desilo jer je Bačić, koji inače ima i psihičkih problema, galamio i psovao.

– On je naišao ispred te kuće i u jednom trenutku zbog nečega galamio i psovao. Nermin i još neke žene koje su bile u kući izašli su da vide šta se dešava. Bačić je  nastavio da galami i psuje, pa je došlo do svađe između dva muškarca – rekao je izvor blizak istrazi.

Krv

Dodao je da je u jednom momentu Nermin M, izrevoltiran psovkama, udario Bačića pesnicom i oborio ga iz kolica.

– On je ispao iz kolica i pao na asfalt i vjerovatno je udario glavom od tlo. Nermin M. je, kada je vidio šta je uradio, sam pozvao službu hitne pomoći i policiju, koja je ubrzo stigla na lice mjesta. Povrijeđeni je odvezen odmah u bolnicu, dok je Nermin M. uhapšen. Pronađeni su i tragovi krvi na mjestu gde je Bačića ležao – rekao je naš sagovornik.

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saopštila je da im je u subotu oko 20.20 prijavljeno da povrijeđena osoba leži na kolovozu u ulici Unska u Kozarskoj Dubici.

– Policija je utvrdila da je povrijeđena osoba invalid koja se kreće u invalidskim kolicima, te da ga je napao N. M. i nanio mu teške povrede opasne po život. Osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda – rekli su u PU Prijedor ne navodeći detalje. 

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

LOLA

19.10.2020 17:09

Boze pomozi ! Kakav covjek moras biti da udaris covjeka u kolicima ma sta da je radio.Eto kakvi smo ljudi ! Sta da ocekujemo jedni od drugih.Neka nam je bog na pomoci

ODGOVORITE