Zatvoren klub u kojem je bilo oko 500 gostiju

Inspektori su zatvorili klub "Plaža" jezera Modrac kod Lukavca u kojem su zatekli oko 500 lica, jer je utvrđeno da su prekršene epidemiološke mjere uvedene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Bosna i Hercegovina 18.10.2020 | 12:42
Zatvoren klub u kojem je bilo oko 500 gostiju

Direktor Кantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović rekao je da su inspektori sinoć izvršili kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe federalnog Кriznog štaba.

"Tom prilikom je, između ostalog, utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavnog kantonalnog inspektora, u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen", objasnio je Mehanović za portal "Кliks2.

U klubu "Plaža" jezera Modrac sinoć je bio koncert pjevača Radiše Trajkovića Đanija, a prisustvovao mu je veliki broj posjetilaca.

Кantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ana

18.10.2020 10:59

A u Ugljaviku svadba sa 200 zvanica odobreno,u svadbenom salonu

ODGOVORITE
Name

Petar

18.10.2020 13:09

Prica se da se i za slavu Opstine Ugljevik planira preko 200 ljudi.

Name

Dragan

18.10.2020 13:38

Ajd ada vidim inspektore kako ce zabraniti rade Agape-u i slicnim lokalima u BL

ODGOVORITE
Name

Mirjana

18.10.2020 15:40

Alisa dodji u BiH,da vidiš šta je zemlja čuda...!!!!!Kad vam oboli neko najdraži u životu,Đani će ga liječiti?Gdje vam je pamet?Ne ugledajte se u političare i njihove sulude skupove bez maski,oni će dobiti najbolji i najskuplji lijek,mi ćemo u dvorane bez grijanja.Zaboga čuvajte se,bolest nije bezazlena!!!!

ODGOVORITE
Name

Haris

19.10.2020 08:32

Kako da je negdje dozvoljeno ovo gdje i ima više ljudi. A negdje nije niti tada to dozvoljeno. Negdje može biti toliko i svijeta. Koji oni ne nose ove maske. Da nema distance. I to među ovo njima. A negdje ne može. Izgleda da nije tada to svugdje isto. I to u ovim svim gradovima. Gdje jedni odobravaju da i može biti 200, ili 500 ljudi. A negdje oni ne odobravaju. I onda dolazi ova tada i policija. I ova tada inspekcija. Da oni to zatvaraju ove klubove. I ove diskoteke. I zabranu rad. I to ovome tada nekome klubu. Kako da ovi što su bili na ovome koncertu Đanija. Da niko od njih nije ni kažnjen. I to zbog ne nošenja ove tada, i to maske.I što nije bilo distance među njima. Ove mjere se poštuju negdje. A negdje se one ne poštuju. Da svako to i radi kako hoće. I kako želi. Nije svugdje isti ovaj zakon. Koji se on ne provodi to kako treba. Dok je to ovako sa ovime. I što po meni nije baš u redu.Što se tako radi.

ODGOVORITE