Reprezentacija BiH do daljnjeg neće igrati u Zenici

Fudbalski savez BiH uputio je pismo 12. oktobra gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na dešavanja na stadionu Bilino Polje tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Holandije.

Fudbal 13.10.2020 | 14:41
Reprezentacija BiH do daljnjeg neće igrati u Zenici

- Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom 'dirigenta' koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime FS BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić. 

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici. 

„Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimajući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje 'tribina'. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona 'Bilino Polje' na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK 'Čelik'“, navodi se. 

Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa dešavanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo.

„Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu 'Bilino Polje' dok god budemo 'dežurni krivci“ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice', navodi se. 

Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju. 

(Patria)

Komentari / 0

Ostavite komentar