Snažno nevrijeme pogodilo Crnu Goru i Hrvatsku (VIDEO)

Nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je danas Kotor i Tivat zbog čega su nastali veliki problemi u saobraćaju. U nekim delovima Hrvatske je, pored jake kiše i vetra padao i grad, a meteorolozi najavljuju i tornado, dok je u Rumuniji proglašen narandžasti meteoalarm u većini okruga.

Region 25.09.2020 | 18:55
Snažno nevrijeme pogodilo Crnu Goru i Hrvatsku (VIDEO)

Kružni tok na Solilima u Tivtu je većim delom pod vodom, a nezgodno je bilo i na Jadranskoj magistrali, u Vrijesu, Kukuljini. Bujice i blato donele su probleme i na Seljanovu. U trenutku padavina i gradska riva Pine bila je poplavljena.

 

Radnici Komunalnog, Vodovdoa i kanalizacije i pripadnici Službe zaštite i spašavanja su na terenu.

Slično je i u Kotoru gde se vozila kreću poplavljenim ulicama.

 

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se od danas do ponedeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vetrom, pišu "Vijesti".

- Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju - navodi se u saopštenju.

Upozorenje na oluje i pijavice u Hrvatskoj

Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i Zapadni Balkan u kojem se navodi da će deo regiona zahvatiti obilna kiša i grad.

Dodaju da su moguća tornada i jaki udari vetra.

Pišu da se oluje formiraju od severa Hrvatske pa sve do juga Slovačke i da su u pitanju jake oluje.

Severe Weather Europe takođe je objavio prognozu koja najavljuje obilne padavine za Zapadni Balkan i deo Mediterana. I oni najavljuju glavninu nevremena u popodnevnim satima i nadalje.

 

Promena vremena je u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok u Zagorju pada grad, preneo je hrvatski portal Index.

Kako javlja Zagorje.com, oko 15 sati je padao grad s kišom, a bilo je i grmljavine. Pišu kako je grad padao u Mihovljanu i u Kuzminecu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Smrt fasizmu

25.09.2020 17:19

Teško nama sa Nama!! Nešto mora opametiti ovaj Narod !!

ODGOVORITE