Nadležni neka utvrde šta je istina, mi idemo dalje!

-Teško je u ovom momentu znati šta jeste a šta nije. Neka to bude posao za one koji su kvalifikovani za ovu vrstu posla. Кako god bilo, idemo dalje!", poručio je Govedarica.

Republika Srpska 20.09.2020 | 10:40
Nadležni neka utvrde šta je istina, mi idemo dalje!

Povodom saznanja da je postojao plan za njegovo "ubistvo", Vukota Govedarica na fejzbuk profilu se zahvalio svima koji su mu direktno ili indirektno uputili podršku, uz ogradu da je teško u ovom trenutku znati šta jeste, a šta nije.

Njegova poruka je bila neka to bude posao za one koji su kvalifikovani za ovu vrstu posla.

"Dragi prijatelji i poznanici, kao i mnogi drugi koji su mi uputili podršku na direktan ili indirektan način u protekla dva dana, želim da vam se najiskrenije zahvalim. Možda je sve ovo istina a možda i nije. Meni djeluje filmski nestvarno, što bi rekao Neša Galija.

Teško je u ovom momentu znati šta jeste a šta nije. Neka to bude posao za one koji su kvalifikovani za ovu vrstu posla. Кako god bilo, idemo dalje!", poručio je Govedarica.

Bilećanin Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića u septembru 2016. godine u Bileći, tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka, iznio je šokantne navode o navodnom „naručivanju ubistva Vukote Govedarice“ pred lokalne izbore te godine.

"Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a doći će ljudi da to odrade," izjavio je Vujović, koji je sudu ponudio i kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević te brojeve je i zapisao, dok je Vuujović kao osumnjičene koji se mogu dovesti u vezu sa ovakvim namjerama označio i neke stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vrijeme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji BiH.

Iz MUP RS su odmah saopštili da nemaju saznanja o naručivanju ubistva Vukote Govedarice. Nije poznato da li su nakon iznesenih tvrdnji Miljana Vujovića tokom sudskog procesa preuzeli bilo kakve istražne radnje u vezi toga.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Petar

20.09.2020 11:31

Republika Srpska nema policiju spremnu i sposobnu za takvu istragu.

ODGOVORITE
Name

Trn

20.09.2020 13:30

Treba brate mili uključiti NATO snage i rijesen problem

Name

Gojko

20.09.2020 14:15

A svedok, stranački vojnik! A idu izbori!

Name

Bravo

20.09.2020 19:01

Vukotu za odbornika.

ODGOVORITE