Poklonili miksetu Radojičiću kao simbol represije (VIDEO)

Banjalučki gradski odbor SDS-a danas je simbolično poklonio gradskoj upravi miksetu s ciljem da ukažu na samovolju gradskih vlasti i MUP-a Srpske koji su nakon novogodišnje noći 2018.godine bez osnova kažnjavali građane Banjaluke.

Republika Srpska 16.09.2020 | 15:46
Poklonili miksetu Radojičiću kao simbol represije (VIDEO)

- Pošto se nigdje u svijetu nije desilo da je zbog jedne miksete pokrenut toliki broj tužbi, tražimo da mikseta koju poklanjamo gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću bude postavljena kao eksponat, poručuju iz SDS-a. 

„Mikseta je proizvedena u Banjaluci u fabrici Čajevec kao i mnoge druge fabrike koje ne postoje i koje su uništene u vrijeme SNSD-ove vlasti. Fabrike zauvijek izgubljene a zemljišta nestala zahvaljujući njihovim tajkunima“, kaže Željko Raljić, član banjalučkog odbora SDS-a.

„Na više lokacija u Banjaluci je izgubljeno zemljište koje sada pripada tajkunima bliskim SNSD-u. Do sada nijedna krivična prijava nije  podnesena protiv odgovornih za njihovo nedjelovanje i nestanak dokumentacija o vlasništvu grada nad tim zemljištem“, tvrdi Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS Banjaluka.

Podsjetili su da je gradsko zemljište na kojem je trebao biti održan novogodišnji koncert 2018.godine, takozvani Krašov parking, takođe izgubljeno i prešlo u privatnu imovinu čime će grad Banjaluka imati višemilionske gubitke.

Ipak, tvrde u SDS-u, bitnije im je bilo da hapse i tuže građane nego da nađu odgovorne za  gubitak vrijednih površina.

 „Najveća ironija koju veže afera misketa što su pravni timovi Banjaluke toliko truda uložili da bi podigli ogroman broj tužbi vezano za navodno oštećenje miskete  a u međuvremenu ispred nosa tajkuni bliski vlasti, SNSD-ovi tajkuni, oteli su im zemljište na desetine miliona maraka a nijednu tužbu nisu podnijeli protiv tih tajkuna“, kaže Boris Šukalo, član GO SDS Banjaluka.

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa Pravda za Davida, koji je održan 30.decembra 2018.godine zbog, kako su naveli, onemogućavanja proslave Nove godine i uzrokovanja višemilionske štete. Grad od tuženih traži odštetu od oko 178 000 maraka.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

А

16.09.2020 14:06

Поређења ради, па шта га сваки дан поредите према Србији, какав вам је то параметар, шта хоћете с тим рећи? Поредите га некад с Хрватском, Словенијом, Ц Гором или шта ти ја знам, већ из дана у дан као папагаји само са Србијом.

ODGOVORITE
Name

Nindza

16.09.2020 14:26

To je zato sto u Republici Srpskoj zive vecinom Srbi.Druga drzava Srpakog naroda posle Srbije.Ne znam sta ti nije logicno.Ionako ce jednog dana to biti jedna zemlja

Name

Re Nindza

16.09.2020 15:45

Počni pakovati to malo bijede u traktor što imaš dok nije kasno možeš ostati i bez toga glupane!

Name

Direkt

16.09.2020 16:40

S kim bi ti da se poredimo? Sa Slovenijom ili nekom drugom zemljom članicom EU? Zvuči uporedivo. :)))

Name

Ana

16.09.2020 14:37

Jel stvarno mislite da ćete sa ovakvim glupostima doći do pobjede , izgleda vama odgovara ovo stanje. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

Direkt

16.09.2020 16:41

Kome odgovara ovakvo stanje? Pa ovo i ovakvo stanje ne odgovara nikom, sem nekolicini ljudi, koji profitiraju i u doba Korona krize.

Name

VrAna

16.09.2020 18:40

A jel ti stvarno mislis da ces ovim jeftinim botovanjem nekoga obmanuti?Idi radi nesto normalno luda zeno, kako te nije sramota praviti budalu od sebe za sendvic i kafu.

Name

Ana Re VrAna

16.09.2020 20:34

Ma samo opušteno , ne obraćaj pažnju, vidiš kako si pametan i talentovan , šta si ti samo smislio , jel ti neko pomogao , ako si sam , svaka čast !!!

Name

Crna VrAna

16.09.2020 22:57

Ja sam uvijek opusten, pa cak i kod zubara.Lijepo je od tebe sto si primjetila da sam pametan i talentovan, ako je cak i tebi to ocigledno,onda mora da sam daleko iznad prosjeka.Doduse, ne ordiniram pod satorima i zborovima, ali mozda smo se sreli u nekoj drzavnoj instituciji, pod uslovom da nisi bila na pauzi za topli obrok.

Name

Re Crna VrAna

17.09.2020 05:29

Odmah se vidjelo da si iznad prosjeka(imaš manje pravopisnih grešaka ), a navratiš i u državne institucije , a skromnost ti je vrlina , ubio si se da lupaš po tastaturi i živiš u nadi da će nekad opozicija doći na vlast i ti pokažeš , u punom sjaju, svoju superiornost ,,skromni čovječe " !

Name

Is

16.09.2020 14:42

joj Lovricu idi malo na teren.. lricaj sa ljudima... promovisi SDS, tebi je glavni domet mikseta i golf dvojka..

ODGOVORITE
Name

Re Is

16.09.2020 20:36

Pa svako radi ono što zna , ovo je njegov domet , nažalost .

Name

Boris

16.09.2020 16:40

Kad budete preuzeli vlast, imat ćete moć da pokrenete krivične prijave, procese i konačne presude. Ako to ne uradite , onda ćete biti isti kao Dodik i njegovi koalicioni partneri. Ja znam da je to dugačak i mukotrpan posao, i da je poslije haosa koji je napravio SNSD sa koalicionim partnerima, napraviti nešto konkretno jako teško, ali, onaj koji to uspije, osvojiće simpatije cijelog naroda. Narodu je preko glave nazadovanja zbog pljačke i korupcije od strane SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Opozicijo, sretno

ODGOVORITE