Snimak zaplijene tone kokaina "Balkanskog kartela"

Španska policija objavila je video akcije "Falkuša" prilikom koje je zaplijenjena jedna od najvećih količina droge kokain.

Svijet 13.09.2020 | 09:25
Snimak zaplijene tone kokaina "Balkanskog kartela"

Podsjetimo, španska obalska straža je na Kanarskim ostrvima presrela jedrilicu koja je plovila pod hrvatskom zastavom. U njoj je pronađena gotovo tona kokaina koji bi u uličnoj prodaji vrijednosti više od 40 miliona evra.

Na brodu su bila tri hrvatska državljanina za koje se pretpostavlja da su dio tzv. balkanskog kartela kojeg čine državljani Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Do sada je utvrđeno kako su navedeni hrvatski državljani s jedrilicom otplovili iz Šibenika početkom 2020. godine, da bi krajem avgusta zaplovili afričkom rutom krijumčarenja sa Kanarskih ostrva prema obalama zapadne Afrike, gdje su tamošnje kriminalne grupe, koje je angažovao kartel, na hrvatsku jedrilicu ukrcale kokain.

Riječ je o prilagodljivoj organizaciji koja ima uporišta u većim evropskim morskim lukama, imaju dobre veze u državama Јužne Amerike, odakle i nabavljaju kokain.

Prema procjenama španske policije, ulična vrijednosti zaplijenjenog kokaina je veća od 40 miliona evra. Prema do sada prikupljenim saznanjima, kokain je bio namijenjen evropskom, španskom i hrvatskom ilegalnom narko tržištu.

U međunarodnoj akciji “Falkuša” učestvovale su i policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Klix).

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Domacica Radojka

13.09.2020 09:42

Ovdje treba cestitati nasemu Dragi iz MUP-a RS!

ODGOVORITE
Name

Dps

13.09.2020 09:49

Antisrpska koalicija

ODGOVORITE
Name

Rado Milosevic

13.09.2020 10:29

Jeli ovo Slavenova jahta?

ODGOVORITE
Name

Rock

13.09.2020 13:04

“Ilegalnom narko trzistu” Sta se desava sa oduzetim kokainom? Gdje to zavrsi? Pa to svi znamo... onda postane legalno narko trziste.

ODGOVORITE
Name

Maric

13.09.2020 17:15

Gdje Mup Rs ucestvuje sve je jasno o kakvoj se akciji radi,ali nekad i mafijasi pomazu u otkrivanju raznih dijela.

ODGOVORITE