Снимак заплијене тоне кокаина "Балканског картела"

Шпанска полиција објавила је видео акције "Фалкуша" приликом које је заплијењена једна од највећих количина дроге кокаин.

Свијет 13.09.2020 | 09:25
Снимак заплијене тоне кокаина "Балканског картела"

Подсјетимо, шпанска обалска стража је на Канарским острвима пресрела једрилицу која је пловила под хрватском заставом. У њој је пронађена готово тона кокаина који би у уличној продаји вриједности више од 40 милиона евра.

На броду су била три хрватска држављанина за које се претпоставља да су дио тзв. балканског картела којег чине држављани Албаније, Србије, Словеније, Хрватске, БиХ и Црне Горе.

До сада је утврђено како су наведени хрватски држављани с једрилицом отпловили из Шибеника почетком 2020. године, да би крајем августа запловили афричком рутом кријумчарења са Канарских острва према обалама западне Африке, гдје су тамошње криминалне групе, које је ангажовао картел, на хрватску једрилицу укрцале кокаин.

Ријеч је о прилагодљивој организацији која има упоришта у већим европским морским лукама, имају добре везе у државама Јужне Америке, одакле и набављају кокаин.

Према процјенама шпанске полиције, улична вриједности заплијењеног кокаина је већа од 40 милиона евра. Према до сада прикупљеним сазнањима, кокаин је био намијењен европском, шпанском и хрватском илегалном нарко тржишту.

У међународној акцији “Фалкуша” учествовале су и полицијске снаге Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

(Клиx).

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Домацица Радојка

13.09.2020 07:42

Овдје треба цеститати насему Драги из МУП-а РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дпс

13.09.2020 07:49

Антисрпска коалиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радо Милосевиц

13.09.2020 08:29

Јели ово Славенова јахта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцк

13.09.2020 11:04

“Илегалном нарко трзисту” Ста се десава са одузетим кокаином? Гдје то заврси? Па то сви знамо... онда постане легално нарко трзисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

13.09.2020 15:15

Гдје Муп Рс уцествује све је јасно о каквој се акцији ради,али некад и мафијаси помазу у откривању разних дијела.

ОДГОВОРИТЕ