Kina traži od SAD da se ne miješa u unutrašnja pitanja

SAD su otišle predaleko, Kina se nikada nije uplitala u unutrašnja pitanja Amerike, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

Svijet 12.09.2020 | 18:59
Kina traži od SAD da se ne miješa u unutrašnja pitanja

Vang je naveo da je to kineska diplomatska tradicija i način na koji Kina inače rješava pitanja, ali i osnovni princip međunarodnih odnosa.

– Sada je trenutak da Kina zatraži od SAD da se ne miješa u unutrašnja pitanja Kine – rekao je Veng, prenijela je danas Sinhua.

Veng Ji je podsjetio da Nacionalni narodni kongres Kine nikada nije razmatrao niti usvojio zakone o unutrašnjim pitanjima SAD, ali da američki Kongres stalno usvaja zakona o unutrašnjim pitanjima Kine.

– SAD su sada otišle predaleko. Neki ljudi u SAD prvo treba da se pozabave svojim pitanjima i poslovima, da poštuju norme međunarodnih odnosa i da prekinu da se upliću u unutrašnja pitanja drugih zemalja – rekao je šef kineske diplomatije.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Promijenio

12.09.2020 17:06

Promijenio sam mišljenje o Kini.Poznato je da su kineske vlasti krile u dogovoru sa SZO mjesec dana da se raširio virus korona.

ODGOVORITE
Name

Vlah

12.09.2020 17:14

Nas i kineza 3 milijarde .

ODGOVORITE
Name

Ufo

12.09.2020 18:43

Neka Kina malo o ljudskim pravima, slobodnim izborima i demokratiji, o hiljadama smrtnih kazni, dali "opravdano" ili ne, ponajvise o kriticarima rezima koje na smrt osudjuju, o produkt pirateriji, malo o Uigurima, o kastriranjima, o masakru na Tianamenu, o Maovom madovnim ubistvima, desetine miliona mrtvih, Hong Kong, to su isto medjunarodni principi. To oni mogu nama mazati oci i slicnima ali ne zapadnim demokratijama. Oni samo o suverenitetu i o nemijesanju u unutrasnje poslove, poput Irana, Madura, Kim jong i Putin.

ODGOVORITE
Name

Ipe

12.09.2020 20:28

Ako Kinezi,većinski dio populacije,u tom sistemu vrijednosti,žele taj način upravljanja,ko su Ameri da sad Kinezima govore kako da zive.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

13.09.2020 06:13

DRUZE VIDI SE DA SI POLUPISMEN,ZAR NEZNAS JEDNOSTAVNU FORMULU?AMERI SU DOZVOLILI ZAPADU DA INVESTIRAJU U kINU. JELI TI JASNO ZASTO JE KINA UVEK SUSDRZANA!

Name

Skeptik

13.09.2020 07:14

Ma daj Kinezi, gdje ćete od Amerike tražiti da se ne mijesaju u unutrašnje stvari neke zemlje...

ODGOVORITE