"Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas!"

Svaka borba protiv korupcije je borba za Crnu Goru, saopštio je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Region 09.09.2020 | 13:21
"Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas!"

On je to kazao na predstavljanju sporazuma kojim su se Krivokapić, lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić i lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović, između ostalog, obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne.

"Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas", rekao je Krivokapić.

"Ovo se radi u interesu svih građana Crne Gore bez obzira na vjeru, naciju, politiku... Želimo da poštujemo sva prava a pogotovo ono esencijalno - njegovu slobodu", kazao je on.

On je govorio i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS htio da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promijenimo", kazao je Krivokapić.

Bečić je rekao da sporazum sam po sebi govori više od bilo koje njihove rečenice.

"Istorijski rezultat pratila je i naša istorijska izjava produbljena ovim istorijskim sporazumom. Sporazum je najbolji odgovor na sve pokušaja podmetanja, manipulacija, stvaranja tenzija i podjela. On je potvrda da će nova demokratska vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, prograđanska. Spremna da služi Crnoj Gori i njenim građanima. Nema promjene već samo jačanja spoljnopolitičkog puta Crne Gore", istakao je Bečić.

"Zacrtavanjem da ćemo poštovati Ustav i da nema promjene simbola a sa druge strane ispruženom rukom prema manjinskim narodima pokazujemo da nam nije samo cilj jačanje evropskog i evroatlanskog puta već i građanske Crne Gore", dodao je Bečić.

Abazović je kazao da će buduća vlada imati podršku međunarodne zajednice.

"Buduća vlada mora da se posveti ekonomskom stanju u državi. "Čekaju nas veliki ekonomski i socijalni izazovi, nagomilani problemi, prazna kasa, borba protiv korupcije i kriminala. Buduća vlada ima zadatak da se najviše posveti tim pitanjima. Sa ovim umire svaka manipulacija DPS-a, svaki pokušaj analitičara, manipulacija. Odlučni smo da sprovedemo pomirenje i bavimo se pitanjima koja najviše opterećuju građane Crne Gore", kazao je Abazović.

Krivokapić je rekao da se pripremaju za najgori scenario kada se radi o ekonomiji.

"60 odsto nafte ide mimo legalnih tokova, možete zaključiti koliko je to novca. Moramo da imamo nove mjere", kazao je Krivokapić.

On je kazao da misli da će ekspert biti na čelu vlade.

Bečić je kazao da je ruka ispružena prema partijama manjinskih naroda.

"Očekujem da će partije nacionalnih manjina, ili dio, biti dio nove demokratske vlasti. Optimista sam", kazao je Bečić.

Krivokapić je kazao da što se tiče transparentnosti nove vlasti, ne postoji informacija koja bi trebala da bude tajna.

"Želimo potpunu transparentnost", kazao je on.

Abazović je rekao da su imali razgovore za personalna rješenja u vladi.

"Mislim da ćete biti iznenađeni. Ova vlada treba da bude sve što DPS nije bio", kazao je on.

Krivokapić je na pitanje da li će on biti predsjednik ili potpredsjednik vlade, kazao da ne žele da eksponiraju bilo koga i bilo čije ime.

Abazović je rekao da su oni pobijedili ljude koji su počinili genocid u Srebrenici.

"Milo Đukanović je bio premijer u tom trenutku. Nikad nisam čuo da je rekao da treba da podnese ostavku zbog onog što se dešavalo u Bosni i Hercegovini. Scene iz Pljevalja smo najstrožije osudili. Mislim da sam vidio ruku crnogorske policije", kazao je on.

Bečić je kazao da su oni građanska i prozapadna partija.

Krivokapić je kayao da će umjesto vlade demagogije imati vladu ekonomije.

(Vijesti.me)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

09.09.2020 13:41

ŠTA ĆE SAD BITI SA MILOM ĐUKANOVIĆEM. HOĆE GA IZRUČITI ITALIJI ZBOG ŠVERCA U VRIJEME SANKCIJA.

ODGOVORITE
Name

CGCG

09.09.2020 14:31

Niko neće odgovarati, živi bili pa videli...

Name

CG

09.09.2020 13:50

Cestitke

ODGOVORITE
Name

Željko

09.09.2020 13:58

Sve je isto samo njega, Đukanovića, nema. Jedino će biti promjenjen, hvala Bogu, zakon o vjerskim zajednicama, kad je u pitanju SPC u Crnoj Gori.

ODGOVORITE
Name

GEJ RS

09.09.2020 15:35

Nece biti mnogo toga vise isto. Srbi ce moci da dobiju posao u javnim institucijama i javnim preduzecima, policija ih nece neopravdano hapsiti i privoditi, nece se aktivno raditi na prekrajanju istorije itd. A priznanje manje vise, nije znacajno.Nerealno je ocekivati da kada vlada zavisi od jednog Albanca bude donesena odluka o povlacenju priznanja tzv. Kosova.

Name

007 Бонд

09.09.2020 13:59

Све иде ка томе да се Србија мири и са западом. Па ће онда запад рећи: ,,извините Срби, били сте нам савезници у оба светска рата, прошлост не можено да променимо (бомбардовања, олују, бљесак... цепање Србије...), али, будућност можемо да креирамо... тако да Србији враћамо све територије и земље које су требале бити њене''. ...-Па ћете онда сви ви ,,Црногорци'', Бошњаци и покатоличени Хрвати да се сетите ко су вам били ЂЕДОВИ. ...И питање шта ће Србија тад да уради (шта Србиија да ради с вама који сте по потреби Црногорци,Бошњаци и Хрвати а Срби сте само кад нема притиска- што је веома поган став). Док с друге стране- Срби у Србији и Републици Српској од 90-тих, па на овамо трпе све и свашта и чувају своје српство.

ODGOVORITE
Name

Re

09.09.2020 15:28

Opet ovaj luđak bond.

Name

Re

09.09.2020 16:08

Hit mjeseca!

Name

Dolazimo

09.09.2020 14:08

NA VELIKI MINUS,NIŠTA NEĆEMO MENJATI,SAMO NAM DAJTE MILOVE PROVIZIJE,kako jadno,bedno i providno!

ODGOVORITE
Name

Re

09.09.2020 14:42

Tačno...

Name

Zvornocanin

09.09.2020 15:21

Kako crno prijavljivanje kod nas u RS koje god prijavljivao korupciju bijo je ispitivan

Name

Srbogorac

09.09.2020 14:38

Braćo Crnogorci, srećno.

ODGOVORITE
Name

Fino

09.09.2020 15:21

Sve napisase samo nigdje nema da će oduzeti nelegalno stečeno imovinu i procesuirati lopove !!! Ko izadje nek izgasi svjetlo .

ODGOVORITE
Name

Ako

09.09.2020 15:43

Sada ne uspijete da stvorite pravnu drzavu sa vladavinom prava, necete nikada....

ODGOVORITE
Name

D

09.09.2020 16:18

Ovakvu jednu elitu smo potrebni u BiH,Da nemaju nikakve nacijonalne težnje,da jim je jedini cilj usmjeren na dobrobit naroda nebitna vjera i nacija,svaka jim čast

ODGOVORITE
Name

realni rale

09.09.2020 17:03

Ako nas uhvatite,morate dokazati.Ako ne mozete dokazati,mi radimo po svome.Sve je isto,samo NJega nema...

ODGOVORITE
Name

miloš

09.09.2020 17:10

hahahahahahah čuj prijavite nas za koripciju?????kome ??Sad če te sve svoje ljude postaviti na svoja mjjesta i bit če ko RS Dodo je sve poklopio pa se nemaš kome ni žaliti....

ODGOVORITE
Name

Kakvi ste vi

09.09.2020 17:42

Manipulatori, prozirni totalno.

Name

zvzv

09.09.2020 17:33

Sto ti je kad se nadje pametna grupa i nesto predlozi pozitivno za zajednicu,a ne narodu da prosipaju sovinizam. Jasno i glasno to i to,na dokument. Svaka vam cast

ODGOVORITE
Name

A

09.09.2020 19:25

Svaka čast! I nama treba ovakvo nešto! 💖

ODGOVORITE
Name

Čik probaj

09.09.2020 20:05

Vlast RS: Ako nas uhvatite u krađi, uhapsićemo VAS.

ODGOVORITE
Name

VAN LOGIKE

10.09.2020 10:53

SAMO OVAJ NASLOV OTKRIVA APSURDNOST BALKANSKE POLITIKE ...NEMA KO KOGA OVDE DA HVATA ... ONI TREBA DA IZGRADE INSTITUCIJE KOJE CE PROCESUIRATI KRIMINAL A NE NOVINARI DA HVATAJU NEKOGA ....OVO JE VRLO INFANTIALN ODNOS PREMA POLITICI I LICNOJ ODGOVORNOSTI ...SVE SE MOZE PROTUMACITI I OVAKO , MI CEMO KRASTI A AKO STE SPOSOBNI HVATAJ TE NAS ....NE MIRISE NA DOBRO ,,, TRULO , KAO I SVE NA BALKANU

ODGOVORITE