"Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас!"

Свака борба против корупције је борба за Црну Гору, саопштио је носилац листе коалиције "За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић.

Регион 09.09.2020 | 13:21
"Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас!"

Он је то казао на представљању споразума којим су се Кривокапић, лидер коалиције "Мир је наша нација" Алекса Бечић и лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић, између осталог, обавезали да нова влада неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измјене државне заставе, грба и химне.

"Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас", рекао је Кривокапић.

"Ово се ради у интересу свих грађана Црне Горе без обзира на вјеру, нацију, политику... Желимо да поштујемо сва права а поготово оно есенцијално - његову слободу", казао је он.

Он је говорио и о Закону о слободи вјероисповијести.

"Поштујући европске станарде то ћемо урадити и за овај закон који децидирано не стоји у споразуму али мислим да је потпуно јасно да нико нема ништа против да буде донешен тај закон, једино је проблем што овај сада угрожава имовину. Онај ко угрожава имовину и не омогућава најзначајније право слободе показао је шта то значи. Ово није било питање референдума које је ДПС хтио да прикаже, већ је питање друге ставке а то је борбе против организованог криминала и корупције која је евидентна на сваком кораку. Даје наду да ми као нова власт то можемо да промијенимо", казао је Кривокапић.

Бечић је рекао да споразум сам по себи говори више од било које њихове реченице.

"Историјски резултат пратила је и наша историјска изјава продубљена овим историјским споразумом. Споразум је најбољи одговор на све покушаја подметања, манипулација, стварања тензија и подјела. Он је потврда да ће нова демократска власт бити проевропска, прозападна, процрногорска, програђанска. Спремна да служи Црној Гори и њеним грађанима. Нема промјене већ само јачања спољнополитичког пута Црне Горе", истакао је Бечић.

"Зацртавањем да ћемо поштовати Устав и да нема промјене симбола а са друге стране испруженом руком према мањинским народима показујемо да нам није само циљ јачање европског и евроатланског пута већ и грађанске Црне Горе", додао је Бечић.

Абазовић је казао да ће будућа влада имати подршку међународне заједнице.

"Будућа влада мора да се посвети економском стању у држави. "Чекају нас велики економски и социјални изазови, нагомилани проблеми, празна каса, борба против корупције и криминала. Будућа влада има задатак да се највише посвети тим питањима. Са овим умире свака манипулација ДПС-а, сваки покушај аналитичара, манипулација. Одлучни смо да спроведемо помирење и бавимо се питањима која највише оптерећују грађане Црне Горе", казао је Абазовић.

Кривокапић је рекао да се припремају за најгори сценарио када се ради о економији.

"60 одсто нафте иде мимо легалних токова, можете закључити колико је то новца. Морамо да имамо нове мјере", казао је Кривокапић.

Он је казао да мисли да ће експерт бити на челу владе.

Бечић је казао да је рука испружена према партијама мањинских народа.

"Очекујем да ће партије националних мањина, или дио, бити дио нове демократске власти. Оптимиста сам", казао је Бечић.

Кривокапић је казао да што се тиче транспарентности нове власти, не постоји информација која би требала да буде тајна.

"Желимо потпуну транспарентност", казао је он.

Абазовић је рекао да су имали разговоре за персонална рјешења у влади.

"Мислим да ћете бити изненађени. Ова влада треба да буде све што ДПС није био", казао је он.

Кривокапић је на питање да ли ће он бити предсједник или потпредсједник владе, казао да не желе да експонирају било кога и било чије име.

Абазовић је рекао да су они побиједили људе који су починили геноцид у Сребреници.

"Мило Ђукановић је био премијер у том тренутку. Никад нисам чуо да је рекао да треба да поднесе оставку због оног што се дешавало у Босни и Херцеговини. Сцене из Пљеваља смо најстрожије осудили. Мислим да сам видио руку црногорске полиције", казао је он.

Бечић је казао да су они грађанска и прозападна партија.

Кривокапић је каyао да ће умјесто владе демагогије имати владу економије.

(Вијести.ме)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

09.09.2020 11:41

ШТА ЋЕ САД БИТИ СА МИЛОМ ЂУКАНОВИЋЕМ. ХОЋЕ ГА ИЗРУЧИТИ ИТАЛИЈИ ЗБОГ ШВЕРЦА У ВРИЈЕМЕ САНКЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦГЦГ

09.09.2020 12:31

Нико неће одговарати, живи били па видели...

Name

ЦГ

09.09.2020 11:50

Цеститке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

09.09.2020 11:58

Све је исто само њега, Ђукановића, нема. Једино ће бити промјењен, хвала Богу, закон о вјерским заједницама, кад је у питању СПЦ у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЕЈ РС

09.09.2020 13:35

Неце бити много тога висе исто. Срби це моци да добију посао у јавним институцијама и јавним предузецима, полиција их неце неоправдано хапсити и приводити, неце се активно радити на прекрајању историје итд. А признање мање висе, није знацајно.Нереално је оцекивати да када влада зависи од једног Албанца буде донесена одлука о повлацењу признања тзв. Косова.

Name

007 Бонд

09.09.2020 11:59

Све иде ка томе да се Србија мири и са западом. Па ће онда запад рећи: ,,извините Срби, били сте нам савезници у оба светска рата, прошлост не можено да променимо (бомбардовања, олују, бљесак... цепање Србије...), али, будућност можемо да креирамо... тако да Србији враћамо све територије и земље које су требале бити њене''. ...-Па ћете онда сви ви ,,Црногорци'', Бошњаци и покатоличени Хрвати да се сетите ко су вам били ЂЕДОВИ. ...И питање шта ће Србија тад да уради (шта Србиија да ради с вама који сте по потреби Црногорци,Бошњаци и Хрвати а Срби сте само кад нема притиска- што је веома поган став). Док с друге стране- Срби у Србији и Републици Српској од 90-тих, па на овамо трпе све и свашта и чувају своје српство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2020 13:28

Опет овај луђак бонд.

Name

Ре

09.09.2020 14:08

Хит мјесеца!

Name

Долазимо

09.09.2020 12:08

НА ВЕЛИКИ МИНУС,НИШТА НЕЋЕМО МЕЊАТИ,САМО НАМ ДАЈТЕ МИЛОВЕ ПРОВИЗИЈЕ,како јадно,бедно и провидно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2020 12:42

Тачно...

Name

Зворноцанин

09.09.2020 13:21

Како црно пријављивање код нас у РС које год пријављивао корупцију бијо је испитиван

Name

Србогорац

09.09.2020 12:38

Браћо Црногорци, срећно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино

09.09.2020 13:21

Све написасе само нигдје нема да ће одузети нелегално стечено имовину и процесуирати лопове !!! Ко изадје нек изгаси свјетло .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

09.09.2020 13:43

Сада не успијете да створите правну дрзаву са владавином права, нецете никада....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

09.09.2020 14:18

Овакву једну елиту смо потребни у БиХ,Да немају никакве нацијоналне тежње,да јим је једини циљ усмјерен на добробит народа небитна вјера и нација,свака јим част

ОДГОВОРИТЕ
Name

реални рале

09.09.2020 15:03

Ако нас ухватите,морате доказати.Ако не мозете доказати,ми радимо по своме.Све је исто,само Њега нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

09.09.2020 15:10

хахахахахахах чуј пријавите нас за корипцију?????коме ??Сад че те све своје људе поставити на своја мјјеста и бит че ко РС Додо је све поклопио па се немаш коме ни жалити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какви сте ви

09.09.2020 15:42

Манипулатори, прозирни тотално.

Name

звзв

09.09.2020 15:33

Сто ти је кад се надје паметна група и несто предлози позитивно за заједницу,а не народу да просипају совинизам. Јасно и гласно то и то,на документ. Свака вам цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

09.09.2020 17:25

Свака част! И нама треба овакво нешто! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чик пробај

09.09.2020 18:05

Власт РС: Ако нас ухватите у крађи, ухапсићемо ВАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАН ЛОГИКЕ

10.09.2020 08:53

САМО ОВАЈ НАСЛОВ ОТКРИВА АПСУРДНОСТ БАЛКАНСКЕ ПОЛИТИКЕ ...НЕМА КО КОГА ОВДЕ ДА ХВАТА ... ОНИ ТРЕБА ДА ИЗГРАДЕ ИНСТИТУЦИЈЕ КОЈЕ ЦЕ ПРОЦЕСУИРАТИ КРИМИНАЛ А НЕ НОВИНАРИ ДА ХВАТАЈУ НЕКОГА ....ОВО ЈЕ ВРЛО ИНФАНТИАЛН ОДНОС ПРЕМА ПОЛИТИЦИ И ЛИЦНОЈ ОДГОВОРНОСТИ ...СВЕ СЕ МОЗЕ ПРОТУМАЦИТИ И ОВАКО , МИ ЦЕМО КРАСТИ А АКО СТЕ СПОСОБНИ ХВАТАЈ ТЕ НАС ....НЕ МИРИСЕ НА ДОБРО ,,, ТРУЛО , КАО И СВЕ НА БАЛКАНУ

ОДГОВОРИТЕ