Upotrijebljen biber sprej blizu kordona policije

Biber sprej upotrijebljen je blizu kordona jedinice policije za razbijanje protesta kod rezidencije predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka u Minsku, javio je dopisnik ruske agencije TASS.

Svijet 06.09.2020 | 18:18
Upotrijebljen biber sprej blizu kordona policije

U izvještaju se navodi da nije poznato ko je upotrijebio biber sprej kod Palate nezavisnosti, gdje se skupilo nekoliko hiljada demonstranata.

Demonstranti su se na kratko sklonili, ali je biber sprej ponovo upotrijebljen kada su došli blizu kordona policije.

Protesti u Bjelorusiji održavaju se skoro svakog dana od 9. avgusta, kada je Lukašenko pobijedio na predsjedničkim izborima u toj zemlji.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Jaffa

06.09.2020 17:00

Narod željan svega. I umjesto da daju narodu para, robe, namještaja, tehnike, šta već...oni pričaju da je narod protiv interesa Belorusije. Svaki vladar zaslijepi od bogatstva kojeg pokradu.

ODGOVORITE
Name

re

06.09.2020 18:29

Nrod nema pojma sta ce mu se desiti ako sruse Lukasenka nema vise besplatnog zdrastva besplatnoh skolastva besplatnih stanova nema posla za sve ,rasturice im i unistiti zemlju sve pokrasti kao nama

Name

Istina

06.09.2020 19:51

Raspitaj se malo kako narod živi u Bjelorusiji umjesto da lupaš gluposti. Kako puste sreće da mi u Srpskoj imamo bar 10% od njihovog standarda. Mlsdenci kad se vjenčaju dobijaju od države ozbiljnu svotu novaca za pocetak zajedničkog života. Gas je jevtiniji od vode. Plate su im da možemo mi u Srpskoj samo da ih sanjamo. Evropa i satanisti Lukašenku prave demonstracije jer ne učestvuje u korona prevari. Nema zatvaranja naroda, policijskog časa, nošenja maski i sličnih gluposti. Lukašenko je odbio 900 miliona evra da napravi Italijanski scenario sa koronom. Zato smeta satanistima sa Zapada... Informiši se malo i razmišljaj o svom diktatoru kod k9jeg si gladan.

Name

Re Istina

06.09.2020 21:05

Pa sta ti jos cekas ovdje i placas sam sebi zdravstvo? Sto ne ides da i tebi Lukasenko plati, a ti zauzvrat objasbnjavaj Bjelorusima koliko im je dobro jer ti znas bolje. Tebi je izgleda vazno i bitno samo da se ide uz onu stvar Zapadu, pa nek bude i diktatura, nek Lukasenko imenuje svog sina za naslednika iako ima 16 godina, nek lomi kosti svakom ko kaze da to i nije bas taoo dobro, nek ubija ljude koji se usude organizovati neki pokret koji ce se zalagati za nesto drugo, nek postoje poslusni gradjani ciji zivot vrijedi 100 rubalja i oni ciji zivot ne vrijedi ni kopejke i zivot njega, njegove porodice i malog broja povlastenih koji vrijede kao desetine hiljada zivota ovih prvih. Da li si uopste svjestan kakve gluposti govoris? Sloboda nema cijenu, nema tog jeftinog gasa, ako se bojis sta ces i pred kim reci, na stranu sto ovakvi raspolazu prirodnim bogatstvima i drzavnim resursima kao privatnom svojinom i kajmak skida on i mala grupa njemu bliskih koji od toga zive kao arapski emiri dok vecina spaja kraj s krajem i zeljni su svega. I na kraju da se malo obrazujes, glavna ekonomska zakonitost je da nema "besplatnog rucka" , ne postoji stvar kao sto je besplatno zdravstvo, i to neko mora platiti, drzava, poslodavac, radnik, socijalna sluzba, ali neko mora platiti, e sad sto si ti totalno nepismen pa mislis da Lukasenko to placa iz svog dzepa ti problemi poticu iz tvog manjka obrazovanja.

Name

Re Re Istina

06.09.2020 22:55

Idiote jedan koji lupaš gluposti. Što se ne boriš za svoju slobodu u Republici Srpskoj i protiv toga što aktuelni gospodar Srpske uvodi svoga sina u gazdovanje vas nepismenih sendvičara i glasača crvene sekte. A tebi u Srpskoj raj pod Laktašenkovom diktaturom. Možda si dobio sendvič ali ga ne možes pojesti jer su ti zubi ispali. Klipane pogledaj u svoje dvorište i šta vam sve rade ova tri jahača Apokalipse...A za mene ne brini ja sam na vrijeme otišao iz Dodikovog raja

Name

Re re re Istina

07.09.2020 11:10

Pa dje si jesi li u Bjelorusiji ako si vec pobjego od laktaskog Rudonje? Imbecilu sta nije tacno u ovome sto sam rekao? Ti si djecace ekstremno glup, neko ko je protiv Lukasenka ne moze biti za Dodika, svaki covjek koji je slobodarski vaspitan i odgojen ne moze podrzavati bilo kojeg diktatora, autokrate i uzurpatora narodnog suvereniteta. Samo slabici i povodljive licnosti, iskompleksirani idioti, kukavice koje se ni jednom autoritetu nisu suprostavile traze neku ocinsku figuru i dozivljavaju ekstaze kada diktatori preko propagande grade kult licnosti. Najgori od svih su licemjerni idioti koji zive na zapadu, uzivaju u svim blagodetima neke uredjene i demomratske zemlje i istovremeno sanjaju da taj zapad propadne i navija za ruske, bjeloruske ili bilo kojeg diktatora protiv kojega se narod pobuni, jer je eto cuo od nekog sebi slicnog maloumnika na jutjubu da su to neka nasa braca zbog necega i da se tamo dobro zivi i da su tu dosli zli satanisti koji jedu malu djecu da rasture tu zemlju u kojoj se odlicno zivi . Nego jel ti tu dje si besplatno zdravstvo? Placas li zdravstveno osiguranje j..em te u usta skrbava, znas li procitati odrezak od plate kad ga dobijes, ako se nisi uvalio na svapsku socijalu, a ovdje kenjas o ugodnom zivotu u Bjelorusiji, gdje ljudi nestaju, gdje clanovi tajne policije koji pobjegnu iz tog pakla svjedoce o tome kako su pobili na stotine Lukasenkovih politickih oponenata u proteklih 30 godina.

Name

Re re re re re reèeeee istina

07.09.2020 11:54

Ja sad vise nista nerazumijem ko ovde kome pise, ali sam uz demokrate i demokratsko uredjenje zemlje, slobodu svih gradjana, bez samovoljnog hapsenja i prebijanja samo zato jer se rezim kritikuje, jer to mora biti nekaznjivo, nesmije biti kaznjivo, to je ljudsko pravo.

Name

prop.čov.valj.kamenica

07.09.2020 02:09

Re-Re ,,Istina" ništa ne zna!? Kakav si ti znalac i poznavalac stanja u Belorusiji!!??

ODGOVORITE