Đukanović zove Dritana, Dritan odgovara

Lideri partija vladajuće koalicije formiraju, kako smatraju, državnotvorni savez, u koji će biti pozvani Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA.

Region 03.09.2020 | 11:37
Đukanović zove Dritana, Dritan odgovara

Cilj tog saveza je, kako saznaju Vijesti, uspostavljanje nove vlasti u kojoj neće biti mesta za partije za koje tvrde da negiraju državnu nezavisnost Crne Gore. List navodi i da je to je usaglašeno na sinoćnjem sastanku u Skupštini, koji je inicirao lider DPS-a Milo Đukanović.

On je navodno obezbedio saglasnost sadašnjih koalicionih partnera da nakon verifikacije poslaničkih mandata neće ulaziti u savez sa koalicijama "koje negiraju državnost Crne Gore", aludirajući pre svega na članice Koalicije "Za budućnost" i "Mir je naša nacija".

Iz GP URA više puta su ponovili da će poštovati izbornu volju građana i da neće u savez sa DPS. URA je inače stranka koja predstavla jezičak na vagi, odnosno stranka lidera Dritana Abazovića mogla bi odlučiti novu vlast u Crnoj Gori.

DPS je sinoć u objavio da je na njihovu inicijativu u Podgorici održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu. Na njemu su, pored lidera DPS-a učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI.

S druge strane, Dritan Abazović je u intervjuu Dojče veleu koji jeobjavljen na njihovom portalu, izjavio da se njegova partija neće prikloniti "ni Đukanoviću ni prosrpskoj opciji".

Abazović je rekao da su u URA verovali da mogu biti "gejmčejndžeri. "Srušili smo režim Mila Đukanovića koji je bio nedodirljiv 30 godina. Lukašenko sa Balkana je pao i to je mnogo važna činjenica", rekao je on.

Upitan da li je moguće da postigne sporazum sa opozicijom u kojoj su "prosrpske stranke", on kaže da su teze koje se postavljaju vezano za prorusku i prosrpsku opoziciju pogrešne. "Ne zato što ne postoje takve stranke ili što takve stranke nisu dobile značajan broj mandata. Mi treba da napravimo prograđansku vladu. Nije ovde pobedila nikakva prosrpska većina. Ogromna većina građana Crne Gore, nezavisno od mandata, vapi za promenama", istakao je Abazović.

Na kraju je dodao i da neće ići u koaliciju s Đukanovićem.

"Mi se Milu Đukanoviću nećemo prikloniti, zato što smo sav svoj politički život posvetili borbi protiv njegovog režima. To je jedno. Drugo: nećemo se prikloniti ni prosrpskoj opciji, nego ćemo tražiti partnerstva po onim osnovama na kojima smo ih propisali pre izbora. Mi smo tražili da se formira ekspertska vlada i kolege iz opozicije su to prihvatile. U ekspertskoj vladi ne bi trebalo da bude političara. I neće biti političara", rekao je on.

(Vijesti.me/DW)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Srbin

03.09.2020 10:12

Bravo mudri Dritane! Nikad u koaliciju s mafijom

ODGOVORITE
Name

Zr

03.09.2020 11:01

Dritan u CG Draško u RS

Name

Bravo

03.09.2020 12:20

Ni po baba nit po stricevima. Gradjanska opcija pripada civilizaciji a mahanje nacionalnim zastavama u maloj drzavi zna se kuda vodi

Name

Ministar

03.09.2020 16:36

Gospodin Dritan Abazovic je Albanac iz Crne Gore. Veoma obrazovan i veoma mlad covjek. Izgleda da drzi do svoje rijeci i da nije pokvaren niti sovinista. Jednostavno djeluje kao fenomen politicke scene. Ako zadrzi ovakve stavove bice uzor mnogima. Medju srpskim, hrvatskim a pogotovo bosnjackim politicarima ima mnogo trgovaca, preletaca, fukara, nezajazljivih, nerealnih, sovinista, mazohista ali i onih koji naginju fasizmu. Namjerno ne kazem nacionalista jer medju balkanskim politicarima nema nacionalista, vec samo sovinista i mazohista. Ovaj covjek treba samo da zadrzi svoj kurs i ucice u istoriju kao covjek koji je svojim premerom pokazao sta je pravi politicar. Jednom rijecju covjek. Vecina gore opisanih balkanskih politicara bi trebala da prouci ovaj fenomen. Ovo moze biti glasnik promjene. Mozda dolazi vrijeme mladjih politicara koji ce slediti primjer gospodina Abazovica.

Name

Slavica

05.09.2020 19:55

Dritane, bravo.Dosta bre huskaca, raznih fela.Ti si mlad, obrazovan, svestan i savestan covek, sa zdravim smislom za humor, sto je retka odlika politicara.Zelim ti sve najbolje, tvoja zemljakinja sa primorija, koja zivi u Beogradu.

Name

Cobe

03.09.2020 10:37

Hahah haha dritane dritane

ODGOVORITE
Name

Re

03.09.2020 11:23

Nije on dritan vec ritan.

Name

Rale

03.09.2020 10:47

ŠTA BI SRBI REKLI DA SE POJAVI KOJI PAPAK A PRIDJE KOD MILA. MOŽDA BI REKLI KOD NAS SMEJU PAPCI KOD NJIH NE.NEKA MICO I OBRAD ODGOVORE.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

03.09.2020 11:12

Kupiće Milo tog jednog što mu fali!!!Para ima Hakija i za sitnu raju!!!Ako Dritan neće ima ko hoće!!!Kad Milo odreši kesu punu zlata,da vidimo ko će tome da odoli?Ko???

ODGOVORITE
Name

Za Dragutina

03.09.2020 15:47

Nemoze jednoga.Drugaciji izborni zakon , sve ili nista.

Name

Željko

03.09.2020 11:23

Bravo ljudi! Još kad bi mi bili ovakvo pametni pa svoju troglavu aždaju na kraju poslali u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Marko,Njemacka

03.09.2020 12:13

Svaka cast,biraci iz BiH,ugledajte se na ove ljude

ODGOVORITE
Name

Vezista

03.09.2020 13:44

Soko zove orla javi se.

ODGOVORITE
Name

Pa

03.09.2020 14:10

Zar nema papakaa??? Kako to a preletacaaa??pa kako kod nas sve se ustima i idem oko dalje se još zesceeee!!!!

ODGOVORITE
Name

Komentar

03.09.2020 14:52

Milo je izbore izgubio,sve i da kupi "papke", ovo je neka druga prica od one nase u RS.Milo je pred izborom da ode mirnim putem ili silom,ako bude sa vlasti isao silom nece biti ni za koga dobro,a najmanje za njega.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

04.09.2020 06:21

Samo slozno,Milo je proslost za Crnu Goru,bacite ga u okove gdje mu je i mjestooo..

ODGOVORITE