CIK žrijebanjem utvrđuje redoslijed na glasačkom listu

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas će u Sarajevu organizovati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Bosna i Hercegovina 03.09.2020 | 07:36
CIK žrijebanjem utvrđuje redoslijed na glasačkom listu

Žrijebanje će biti izvršeno danas u sjedištu CIK-a BiH sa početkom u 11.00 časova, a biće emitovano uživo na internet stranici www.izbori.ba, najavljeno je iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH je ovu izbornu radnju prilagodila epidemiološkoj situaciji u BiH prouzrokovanoj virusom kovid 19.

CIK BiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na lokalnim izborima u BiH zakazanim za 15. novembar ove godine.

O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dr agan

03.09.2020 08:59

Jest bitno redosljed kod nepismenih. Svi su isti, grabe, grabe, dabogda im ne trebalo

ODGOVORITE
Name

Šta reći?!

03.09.2020 10:15

A mogu li nekako da se promjene predsjednici komisija po selima jer sve glasove na kraju oni dopišu koliko im se plati naravno. Decenijama uvijek isti ljudi. Pa dokle više se gleda i ćuti! Samo njih sklonite i eto demoratije

ODGOVORITE