Bombom na kuću vlasnika hostela u Gradišci

 Kuća u kojoj u Gradišci sa suprugom živi vlasnik hostela Daniel Pristajko oštećena je u eksploziji koja je odjeknula jutros te uznemirila ove supružnike.

Republika Srpska 01.09.2020 | 22:06
Bombom na kuću vlasnika hostela u Gradišci

Kako nam je potvrđeno, povrijeđenih nije bilo, a policija je izvršila uviđaj te traga za napadačem.

"Stvarno ne znam šta je u pitanju niti znam odakle vjetar duva. Niko mi nikad nije prijetio", rekao je Pristajko za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, u momentima eksplozije u kući su bili samo on i supruga, te ih je eksplozija probudila.

"Bila je detonacija. Neko je bacio bombu, neku eksplozivnu napravu, ne znam šta je u pitanju. Ljudi rade na tome pa ćemo vidjeti. Plašim se za bezbjednost", kazao nam je Pristajko.

Na pitanje kakva su njegova očekivanja od istrage, on kaže da ne očekuje da će napad biti rasvijetljen.

"Ne vjerujem. Ne znam stvarno šta bih više rekao", istakao je naš sagovornik, koji dodaje da nije nađena kašika bombe.

S druge strane, iz policije navode da je u toku preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju identifikacije napadača i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, koje je okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

Iz Policijske uprave Gradiška precizirali su da im je u jutarnjim časovima prijavljeno da je u ovom gradu bačena eksplozivna naprava u dvorište kuće.

"Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka policijski službenici Policijske uprave Gradiška izvršili su uviđaj i tom prilikom je utvrđeno da je eksplozivna naprava bačena u dvorište porodične kuće u pravcu ulaznih vrata, te da je na objektu nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo", naveli su iz PU Gradiška.

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

A

01.09.2020 22:12

Zna ko mu je bacio bombu a nece da kaze.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

01.09.2020 22:29

I zimus je u Gradišci bačena bomba na neki noćni klub. Bombaški proces...

ODGOVORITE
Name

Istraga

01.09.2020 22:44

Kako "izazivanje opšte opasnosti", pa nije bomba bačena na ulicu, nego na privatnu kuću? Što znači da je istraga već krenula u pogrešnom smeru, namjerno ili iz neznanja.

ODGOVORITE
Name

Re

02.09.2020 00:33

Ti si duduk za ove stvari I pokri se mokrom ponjavom budalo skontaces kakva si neotesana budala

Name

Za istraga

02.09.2020 10:33

Ima ovdje budala al si ti pobjednik mjeseca.

Name

Mico

02.09.2020 06:20

Normalno da zna ko mu je ovo uradio. Zato ovako i prica i pravi se lud kao ne zna odakle vjetar duva. Nema posla i šeme u kojoj ga nema i koju nije mućkao. Unaprijed zna da neće biti riješeno pa naravno da zna kad će on sam opstruisati istragu jer njemu nije interes da se otkrije. On je poruku dobio, primio je i shvatio i postupice po dobijenoj poruci a istragu ce opstruisati on sam jer mu nije cilj da se otkrije. Eto toliko. Ko malo nesto kopca o ovim stvarima bice mu sve jasno

ODGOVORITE
Name

Prika

02.09.2020 08:46

Opomena pred iskljucenje.pa zar to nije pokusaj ubistva.dal bombase pocnu zatvarat,pitao bih vas dal bi jos neko i pomislio da pipne bombu.

ODGOVORITE