Ovca prodata za skoro pola miliona dolara!

Ovca prodata na aukciji u Škotskoj dostigla je cenu od neverovatnih 490.000 dolara.

Zanimljivosti 31.08.2020 | 17:42
Ovca prodata za skoro pola miliona dolara!

 Jagnje po imeni Dabl Dajmond već je izazvalo veliku pažnju pre nego što je aukcija u Lanarku počela. Ipak, niko nije očekivao da će od početne cene od 13.000 dolara dostići skoro pola miliona.

Prethodni rekord za najskuplje prodatu ovcu čije ime je bilo Deveronvale Perfection na aukcji od 307.000 dolara zabeležen je 2009. godine.

"Rat" ponudama izbio je tokom aukcije sve dok nije postignut dogovor da ovcu dele tri farme.

"Slično je kao i u drugim poslovima, poput uzgajanja konja i stoke. Ponekad se nešto posebno pojavi, a juče je to bila specijalna teksel ovca. Svi su je želeli“, rekao je Džef Ajken jedan od pobedničkih ponuđača.

"Nemojte me pogrešno shvatiti,ovo je nepristojan novac za plaćanje ovce i definitivno ne bi trebalo da bude odraz na poljoprivrednu zajednicu“, rekao je Džef Ajken, jedan od kupaca, za BBC.

Vrsta ovaca teksel potiče iz Holandije, a cenjena je zbog mišićave građe i velike količine kvalitetnog mesa, a taj kvalitet prenosi i na potomstvo kažu iz Texel Sheep Society.

Izvor: Zanimjlivostidana.com 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RASPUCHIN

01.09.2020 05:27

Ovaj tekst se treba čitati između redova a trebalo bi ga preporučiti našim vlastima posebno svim zaposlenim u ministarstvu poljoprivrede. Jedini problem je što oni slabo čitaju i ono napisano "u redovima" a ono "između" nisu u stanju da pročitaju a ni da shvate.

ODGOVORITE
Name

Milan

01.09.2020 19:00

Za te pare Dodik čitavo stado glasača kupi na četiri godine. Do sledećih izbora bleje (beee,beee ...)

ODGOVORITE