Šestorica igrača FK Željezničar pozitivni na koronu

Fudbaleri i stručni štab FK Željezničar obavili su PCR testiranje na Covid-19, koji su pokazali da je šest fudbalera pozitivno na Covid-19 te oni neće konkurisati za susret protiv Maccabija, koji je na rasporedu u četvrtak, saopšteno je iz kluba.

Bosna i Hercegovina 25.08.2020 | 07:46
Šestorica igrača FK Željezničar pozitivni na koronu

Testirani su svi fudbaleri, stručni štab te ostala delegacija FK Željezničar koja će putovati na susret prvog pretkola Evropske lige, u kojem  Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife.

Nažalost, testovi su pokazali šest pozitivnih odgovora među igračima, a to su: Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić. Svi se fudbaleri osjećaju dobro i već se nalaze u samoizolaciji.

Fudbalski klub Željezničar u Izrael putuje danas u 14 sati čarter-letom. Dolazak u hotel planiran je u večernjim satima, a ekipa će u srijedu od 19 sati obaviti zvanični trening na stadionu Sammy Ofer, pišu Vijesti.ba.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

25.08.2020 06:13

Ovaom cirkusu sa tzv koronom nema kraja. Šestorica fudbalera nisu imali nikakvih simptoma, osjećali su se odlično, pucali od zdravlja, puni snage i kondicije a onda odjednom je utvrđeno da su ZARAŽENI(!?) Ali oni se, kako vidimo, i dalje osjećaju odlično i pucaju od zdravlja! Ali moraju u izolaciju. O tome se radi, IZOLACIJA!!!!! Sada "struka" tj "zdravstveni radnici", a ne policija i nadležni organi, odlučuje ko će biti zatvoren u izolaciju a ko ne! Oni su ušli na mala vrata i sada oni kreiraju tokove u životu i društvu. sada jedan, TOTALNO NEPOUZDAN TEST NA NIŠT utiče na regularnost takmičenja u sportu. Ranije je bilo da ako se veći broj fudbalera nekog tima razboli, recimo imaju trovanje hranom, ta utakmica se odgađala. Sada se ne odgađa i samim tim "struka" utiče na regularnost takmičenja u svim sportopvima. Ali, tako će izgleda biti i u drugim sferama života, ako testiranje pokaže da je radnik iz neke firme "zaražen" koronom, ta "struka" može privremeno zatvoriti tu firmu i sve radnike poslati u izolaciju. Mogućnost manipulacije je ogromna. Ponavljam, kao u Orvelovoj 1984. sve ovo ne čini policija i nadležni inspekcijski organi već određeni zdravstveni radnici. Znači, zdravstveni radnici, epidemiolozi i dr., imaju ovlaštenja da nekoga strpaju u izolaciju, tj u kućni pritvor-zatvor, kao i sudski organi. Očekivati je masovne zloupotrebe, potkupljivanja, mito i korupciju, osvete, represije...

ODGOVORITE
Name

Pelagicevo-avramovina

25.08.2020 08:00

Tr ovog skeptika preporucit nekom za savjetnika....

ODGOVORITE