Nakon svađe ubistvo i pokušaj ubistva u Sarajevu

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je sinoć u 23.30 sati da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više osoba u Ranovačkoj ulici, područje opštine Novi Grad Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 13.08.2020 | 08:56
Nakon svađe ubistvo i pokušaj ubistva u Sarajevu

Nakon svađe, usljed upotrebe noža, tjelesne povrede zadobila je jedna muška osoba koja je preminula na mjestu događaja, dok je jedna ženska osoba zadobila lake tjelesne povrede te je, nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezena i hospitalizovana na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a", naveli su iz MUP-a KS.

Rasvjetljavajući krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju, službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezi s ovim krivičnim djelima.

"Isti su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada. O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem", navode.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana, prenose sarajevski mediji.

(Agencije) 

Komentari / 0

Ostavite komentar